Hoti: Policija pojačala budnost u poplavljenim područjima

Besim Hoti
FOTO: KoSSev

Kosovska policija regiona Sever, posebnu pažnju večeras usmerava na bezbednost poplavama ugroženih područja u Bošnjačkoj mahali odakle je danas popodne evakuisan deo stanovništva.

Pojačano je prisustvo policije u naseljenom delu Ibarskog priobalja sa severne strane. I statične i mobilne patrole imaće noćas pojačanu budnost.

„S obzirom da su njihovi domovi trenutno napušteni, i da to povećava rizik za sigurnost imovine, policija je već preduzela korake da dodatno obezbedimo ugrožena područja. Naravno, znate da radimo u otežanim uslovima, nakon napuštanja većeg broja policajaca, stoga ja pozivam i same građane da se ponašaju u skladu sa zakonima i propisima i da svako povede računa o sigurnosti i bezbednosti koliko je u prilici“, kazao je u izjavi za KoSSev, zamenik komandira ovog regiona major Besim Hoti.

Obilne padavine koje već dva dana ne prestaju izazvale su poplave širom Kosova. U Kosovskoj Mitrovici situacija je kritična u Bošnjačkoj mahali, gde se izlila reka Ibar i dostiže nivo istočnog mosta u ovom naselju. Poplavljena su i dvorišta, voda je ušla u kuće i obližnje zgrade, a stanovnici bliže reci koji tokom dana nisu mogli da izađu iz svojih kuća, u međuvremenu su evakuisani. Evakuisano je 120 porodica iz 11 stambenih zgrada, a 30 ljudi smešteno je u Studentskom domu.

U međuvremenu i direkcija Kosovske policije u Prištini saopštila je da su pojačane patrole širom Kosova upravo u poplavama ugroženim područjima. U ovoj direkciji ističu da je na delu koordinacija sa drugim službama, pre svega sa vatrogasnom, kao i sa Agencijom za vanredne situacije.

Takođe, pojačane su mere i kontrole saobraćaja.

I poplavama opširnije u:

Hidrometeorološki institut Kosova: I sutra kišovito, na planinama sneg

Regionalni vodovod: Vodu ne konzumirati bez prethodnog prokuvavanja

Gazivodska brana bezbedna, mesta panici nema, primenjuje se redovna procedura blagog ispuštanja

„Šapa“ apeluje na građane da im pomognu u evakuaciji pasa iz klinike u južnom delu Mitrovice

Opština K.Mitrovica objavila broj telefona za pomoć evakuisanim porodicama

Opština Gračanica: Preduzimaju se preventivne mere protiv poplava

Spirić: Evakuisano blizu 120 porodica iz 11 stambenih zgrada u Bošnjačkoj, vodostaj Ibra u blagom porastu

Hitan apel građanima da pomognu u izgradnji nasipa kod istočnog mosta u Bošnjačkoj

Poplave u povratničkom selu Osojane

Ibar se izlio iz korita u Bošnjačkoj: Voda dostiže nivo istočnog mosta, na terenu spasilačke ekipe sa čamcima, evakuacija u toku

Obustavljen saobraćaj na delu puta K.Mitrovica-Zubin Potok i preko Zvečana

Poplave na SeveruPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.