Haradinaj upozorava: Hoti nema moju podršku za ovakav dijalog, uzalud šeta Briselom

ramuš haradinaj
FOTO: Telegrafi

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Uprkos izjavama da među koalicionim partnerima nema međusobnog nezadovoljstva, lider Alijanse za budućnost Kosova, Ramuš Haradinaj, uputio je upozorenje premijeru Avdulahu Hotiju, prenosi Gazeta Express.

Nekoliko dana nakon kritika na račun dijaloga i povodom imenovanja Skendera Hisenija za koordinatora u dijalogu, Haradinaj se još jednom oglasio povodom neslaganjima između koalicionih partnera u vladi.

Lider AAK u intervjuu za Gazetu Blic kaže da ne podržava Hotija u dijalogu.

„Avdulah Hoti uzalud šeta Briselom, on nema moju i podršku AAK-a za ovaj oblik dijaloga”, izjavio je Haradinaj.

Isti odnos prema Hotiju i dijalogu imaju u Socijaldemokratskoj inicijativi.

Lider NISMA-e, Fatmir Ljimaj, prošle nedelje u emisiji „Pressing” na prištinskoj televiziji T7 govorio je o imenovanju Hisenija, za šta je tada rekao da nije bio upoznat sa tim.

KoSSev: Podsetimo, kritike na račun načina na koji se vodi dijalog osim lidera AAK, kao i članova ove stranke, prethodno su uputili i predstavnici PDK, predsednica kosovske skupštine, Vjosa Osmani, poslanici Samoopredeljenja, ali i figura unutar same LDK, poput potpredsednika stranke, Ljutfija Hazirija.

Hoti je nakon povratka iz Brisela, gde se sredinom meseca sastao sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, u više navrata demantovao navode da je dijalog nastavljen u tehničkom formatu, naznačivši da je svaki sastanak organizovan u cilju „izrade konačnog sporazuma o međusobnom priznanju“.

Iz Beograda, sa druge strane, stižu poruke da su razgovori u Briselu tehnički – s ciljem pokušaja da se situacija normalizuje.



Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.