Grenel za mogućnost o razmeni teritorija: Lažna vest

Ričard Grenel

Američki ambasador u Nemačkoj, Ričard Grenel, koji je ujedno i specijalni izaslanik američkog predsednika Donalda Trampa za pregovore Kosova i Srbije reagovao je na vest EUobservera da su SAD i dalje otvorene za razmenu teritorija.

“Lažne vesti. Nikada me niste pozvali niti pisali da pitate. Ja sam za ono za šta su strane saglasne – fokusiran sam na ekonomski razvoj, a ne na politiku“ napisao je Grenel na Tviteru povodom teksta koji je objavio EUobserver.


EUobserver je u svom tekstu naveo da su „SAD odbile da isključe mogućnost razmene teritorija između Kosova i Srbije – uprkos protivljenju Nemačke“.

Takođe, u ovom tekstu prenose izjavu specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan, Metjua Palmera da je „na stranama da odrede parametre za dijalog“ a upitan o kontraverznom planu korekcije granice.

„Ono što mi podržavamo je da strane pronađu način da se vrate za pregovarački sto, da stave na pregovarački sto sva važna pitanja i da pronađu put ka normalizaciji odnosa, idealno bi bilo uz uzajamno priznanje“, dodao je Palmer.

„Voleli bismo da vidimo uzajamno priznanje Srbije i Kosova kao ishod tog (pregovaračkog) procesa“, rekao je Palmer.

Povezani članci:

EUobserver: SAD i dalje otvorene za razmenu teritorija

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.