Gračanica: Sve veće interesovanje za vakcinaciju

Foto: KoSSev

Vakcinacija u dijagnostičkom centru u Gračanici počela je sredinom avgusta, a interesovanje građana za imunizaciju je iz dana u dan sve veće.

„Vakcinacija u dijagnostičkom centru u Gračanici krenula je 17. avgusta, do danas imamo vakcinisano 700 pacijenata. Primetili smo da je povećan broj zainteresovanih za vakcinaciju u poslednjih mesec dana. Moj savet je da se građani vakcinišu u što većem broju, kako bi zaštitili i sebe i druge“, ističe u izjavi za RTK2 dr Biljana Janićijević Velić.

Novinari RTK2 pitali su gađane da li su primili vakcinu i zašto još uvek nisu. Mnogi su izbegli odgovor, dok su mišljenja pojedinih oprečna.

„Ne verujem u vakcinaciju. Mnogi su se zarazili posle vakcine, idite u bolnicu u Lapljem Selu, proverite koliko je njih primilo vakcinu, a koliko je zaraženo“, glasio je jedan od odgovora.

Drugi sagovornik, sa druge strane, ima drugačije mišljenje.

„Primio sam vakcinu da bih zaštitio sebe i druge, dobro sam, nisam bolestan, hodam otežano, nemam jedan bubreg, ali biće bolje“, drugi je odgovor.

U ovom trenutku je u Gračanici dostupna samo Fajzer vakcina.

Kao i svaki drugi lek i vakcina može izazvati reakcije.

Doktorka Biljana savetuje pacijente da zbog toga ne paniče, već da se obrate lekaru u obližnjoj zdravstevnoj ustanovi.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.