Gračanica: Počelo potpisivanje peticije protiv zagađenja Gračanke

Peticija protiv zagađenja reke gračanke
FOTO: KoSSev

Omladinski savet Gračanice pokrenuo je akciju potpisivanja peticije kako bi se rešio problem zagađenja reke Gračanke. Nesnosan smrad koji se širi iz korita ove reke već godinama otežava život meštana, prvenstveno Lapljeg Sela i Preoca.

„Potrebno nam je da sakupimo 1.700 potpisa kako bi peticija uspela, a cilj nam je da se potom peticija preda centralnim vlastima sa ciljem da izvršimo pozitivni pritisak i ispunimo naše pravne mogućnosti kako bi se rešio ovaj problem“, poručio je za KoSSev Dušan Borisavljević iz Omladinskog saveta Gračanice.

Štandovi za potpisivanje ove peticije nalaze se u pet sela u ovoj opštini – Gračanici, Lapljem Selu, Preocu, Gušterici i Ugljaru, a građani će moći da se pridruže akciji – potpisivanjem peticije, danas, sutra, kao i sledećeg ponedeljka u terminu od 10 do 14 časova.

Završnicu ove akcije obeležiće javna debata u Lapljem Selu, u utorak, u 10 časova, na koju su pozvani predstavnici lokalne samouprave, ministar za zaštitu životne sredine, Fatmir Matoši, ambasador OEBS-a, Jan Bratu, kao i nevladine organizacije.

Na ovoj debati prisustvovaće i stručnjaci za zaštitu životne sredine koji će govoriti o mogućim rešenjima problema zagađenosti ove reke.

Ova organizacija sarađuje sa učeničkim parlamentom prištinske gimnazije u Lapljem Selu, koji su pre desetak dana, povodom Svetskog dana čistog vazduha, organizovali protest protiv zagađenja ove reke.

Povezani članci:

Protestni skup u Lapljem Selu zbog zagađenja korita Gračanke

MALS: Rešavanje problema zagađenja rečnog korita u Lapljem Selu

Najavljena velika finansijska sredstva za rešavanje zagađenosti Gračanke

Laplje Selo: „Ne tražimo krivce, već čist vazduh i vodu”

Laplje Selo: Otpadne vode iz dva pravca

Smrad se širi Lapljim Selom, meštani brinu za zdravlje

Peticija protiv zagađenja reke gračanke
FOTO: KoSSev

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.