Gračanica: Lukini školski drugovi, priključili se akciji prikupljanja pomoći

Lukini školski drugovi, priključili su se akciji prikupljanja pomoći
FOTO: RTK2

Akciji prikupljanja pomoći za lečenje Luke Sekulića, priključile su se Turistička organizacija Gračanice, Opština Gračanica, kao i Lukini školski drugovi, učenici 5. razreda OŠ „Kralj Milutin“.

Anastasija Živić, učenica petog razreda došla je na ideju da zajedno sa svojim drugovima organizuje akciju kako bi pomogli svom drugu Luki.

„Čula sam da se održava humanitarna predstava za našeg druga iz odeljenja, pa je meni moja mama dala ideju da uzmemo neke igračke i dođemo ovde da izložimo. Ja sam to prenela svojim drugarima“, rekla je Anastasija Živić.

Njen predlog su svesrdno prihvatili školski drugovi.

„Doneli smo naše igračke, koje smo koristili kada smo bili mali i hranu koju spremaju naše majke i ovde prodajemo. Pare koje skupimo daćemo za Luku. Treći je dan kako smo ovde i ostaćemo još nekoliko dana. Ovo je prva akcija koju radimo i zadovoljni smo kako nam ide“, naveo je Ognjen Popović.

„Lepu sumu novca smo skupili od raznih ljudi, oko 500 evra i nekoliko hiljada dinara“, rekao je Sava Zakić.

Turistička organizacija Gračanice pokrenula je 19. februara humanitarnu akciju za lečenje Luke Sekulića, kojoj su se pridružile brojne organizacije i pojedinci.

„Protekle nedelje smo organizovali donatorsko veče, gde je prikupljeno oko 14.000 evra. Ono što mogu da kažem je da su još u toku akcije za Luku. Nakon toga porodici Sekulić su na račune pristizale određene svote novca. U odnosu na proteklu nedelju, iznos je mnogo veći, ali nažalost, još uvek je nedovoljno za lečenje i za finansijska sredstva koja su porodici Sekulić potrebna. Apelujem ovim putem da oni koji se nisu odazvali ovoj akciji slede primer onih koji jesu i da u narednom periodu dostignemo zacrtani cilj, da pomognemo malom Luki i da ga što pre vidimo u našoj Gračanici“, kazala je Sandra Đokić.

Jedanaestogodišnjem Luki Sekuliću iz Gračanice, koji boluje od portne hipertenzije, je potrebna pomoć kako bi lekari u Italiji mogli da obave zahvat na srcu, za koji je potrebno 50.000 evra, nakon čega bi trebalo da se nastavi lečenje Lukinih pratećih bolesti. Svi ljudi dobre volje novac mogu uplatiti na sledeće brojeve žiro-računa:

Dinarski račun u NLB Komercijalnoj banci, 205-9001012136292-68, na ime Jelena Sekulić

Devizni račun Raiffaisen banke, 1501011001726740, na ime Bojan SekulićPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.