Gojković: U Skupštini Srbije uskoro rasprava o pitanju Kosova i Metohije

maja gojkovic
Foto: Printscreen, Pink

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da će se uskoro, u dogovoru sa predsednikom i Vladom Srbije, u skupštini raspravljati o pitanju Kosova i Metohije. Opozicioni poslanici često zameraju vlasti izostanak skupštinskih sednica o ovom pitanju, dok poslanička pitanja, na ovu temu, u većini slučajeva postavljaju upravo oni. 

„Raspravljaćemo i u dogovoru sa predsednikom države i Vlade Srbije i o pitanju Kosova i Metohije. Sve su to vrlo važne teme i time pokazujemo da štitimo interese građana u parlamentu. Ubeđena sam da će svi poslanici učestvovati u raspravi o ovim važnim temama. Parlament je mesto dijaloga za one koji imaju svoje poslanike u parlamentu“, navela je Gojković, gostujući jutros na TV Pink.

Deo poslanika opozicionih stranaka, postavljali su poslanička pitanja o Kosovu i Metohiji i ubistvu lidera GI SDP Olivera Ivanovića u Skupštini Srbije i početkom marta ali ne na plenarnoj sednici već u okviru „paralelnog otvorenog parlamenta“, u holu Doma Narodne skupštine Srbije.

 

Kosovo i Metohija bila je dominantna tema  skupštinskih rasprava na samom početku oktobra. Poslanici su uglavnom želeli da znaju šta je zvanična politika Srbije prema kosovskom pitanju. Međutim, prema tadašnjem istraživanju Centra savremene politike, sva pitanja narodnih poslanika postavljena u prvih deset meseci 2018. godine, pa i ona vezana za Kosovo, ostala su bez odgovora.

Povezani članci:

Beograd: Kosovo bitna tema skupštinskih rasprava, ali pitanja ostaju bez odgovora

U Skupštini Srbije o Ivanoviću i Kosovu, ali ne na plenarnoj sednici već u okviru „paralelnog otvorenog parlamenta“

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.