GI SDP: Protestna nota zbog izjave Kurtija da je Oliver Ivanović ratni zločinac

Nakon jučerašnjeg podsećanja na raniju izjavu predsednika Pokreta Samoopredeljenje, Aljbina Kurtija da je „Oliver Ivanović ratni zločinac“, GI SDP danas se oglasila saopštenjem za javnost upućujući protestnu notu.

“Istražni i pravosudni organi EULEX-a i Kosova koji su vodili postupak protiv Olivera Ivanovića nisu imali skoro nikakve dokaze vec su samo kreirali optužbe na osnovu izjava pojedinih nekredibilnih Albanaca”, naveli su iz GI SDP, dodavši da je Kurti “itekako” upoznat sa tim postupkom te da je njegova izjava “krajnje neljudska”.

Još jednom su podsetili da je prošao 21 mesec od ubistva srpskog političara, a da ubice i nalogodavci još uvek nisu pronađeni. Kurtiju su poručili da je dao velika obećanja da će suzbiti kriminal i korupciju na Kosovu i da će od njega “tražiti da institucionalno radi na pronalaženju ubice Olivera Ivanovića”.

Nakon jučerašnjeg intervjua Aljbina Kurtija za N1 nižu se reakcije. Do sada su direktor Kancelarije za KiM, Srpska lista, predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju, Milovan Drecun, potpredsednik Srpske liste, Dalibor Jevtić reagovali na Kurtijeve izjave.

Pročitajte više:

Kurti: U vladi i ministar s podrškom Srpske liste, ali ne kao deo koalicije

Đurić o Kurtiju: Vuk u jagnjećoj koži

Drecun: Sem mržnje i velikoalbanske ideje, Kurti nema šta da poruči

Jevtić: Sa Đurićem danas zajednička odluka o našem budućem delovanju

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.