Džuda: Grenel se ne bi mučio da me osudi u stilu Trampa da nisam u pravu

FOTO: Tim Džuda (Tim Judah), Vladimir Arsenijević/Buka
FOTO: Tim Džuda (Tim Judah), Vladimir Arsenijević/Buka

Bio sam veoma srećan što je Ričard Grenel rekao kako je pogrešna moja tvrdnja da bi Sjedinjene Američke Države „volele da se brzo kreće u pravcu velikog sporazuma“, jer to znači da sam pogodio u žicu sa onim što sam rekao, izjavio je za Danas britanski novinar i stručnjak za Balkan, Tim Džuda.

„Grenel se ne bi mučio da me osudi u stilu Donalda Trampa da nisam bio u pravu, da ono što sam rekao nije istina“, rekao je Džuda.

„Amerikanci su ljuti što je ta informacija objavljena i, sumnjam, zbog toga što ne može da se postigne dogovor“ , rekao je Džuda povodom svog Tvita da su „Vučić i Tači u Vašingtonu razgovarali o razmeni teritorija, bez obaveze Srbije da prizna Kosovo, ali Srbija ne bi više sprečavala članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama“.

Džuda ukazuje da je problem za Hašima Tačija što ništa ne može da sprovede u delo, a Amerikanci se pretvaraju da je on i dalje nadležan, a nije.

„Na primer, ključni deo diskusije je priznanje – i ideja koju oni razmatraju jeste, mada Srbija ne bi priznala Kosovo, ne bi ni stajala na njegovom putu da postane član UN, što je de fakto priznanje“, istakao je on.

„Ukoliko se Srbija ne bi protivila tom članstvu, onda postoji teorija da Rusija ne bi bila ‘više srpska od Srbije’, ali shvatate zašto Vučić ne želi da se iskoristi to protiv njega“, rekao je Džuda.

On je dodao kako ne zna ništa o tome da je jun rok za sporazum o Kosovu.

N1

Pročitajte još:

Grenel odgovorio Džudi: „Izmišljaš, ne znaš o čemu govoriš“

Džuda: Moguće da smo blizu kritičnoj tački dijaloga, razgovori o razmeni bez priznanjaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.