Drač: U kontejneru sa bananama 119 kg kokaina

 

Foto: Tviter/News24 Albania

Albanska policija zaplenila je 119 kilograma kokaina sakrivenog u kontejneru za banane iz Latinske Amerike, što je inače česta praksa do sada zaplenjenih pošiljki kokaina. Uhapšene su i tri osobe iz Tirane.

U saopštenju albanske policije navodi se da je kontejner prvobitno stigao u italijansku luku, gde su italijanski carinici utvrdili da nedostaju i pečat, a potom i kutije za banane.

Kontejner je ponovo plombiran i uz zapisnik o zatečenom stanju, pušten da bi, stigavši u luku Drač, prošao kontrolu kao da je sve u redu, i potom upućen na svoje krajnje odredište, a to je bila periferija Tirane.

Međutim, kod mesta Romanet, kamion su zaustavile nepoznate osobe, i duže od nekoliko minuta ga kontrolisale, to jest bokseve za banane.

U saopštenju albanske policije se navodi da su o ovom incidentu policiju obavestili „predstavnici za uvoz banana“.

Policija je zaplenila kokain i uhapsila tri lica. Uhapšeni su: vozači H.S. (63) i G.K. (31), kao i M.M (34), koji je administrator uvozno-izvozne kompanije koje sarađuju sa zemljama Latinske Amerike. Svi su iz Tirane.

Policija nastavlja potragu za licima koja su vršila kontrolu kamiona koji je prevozio kontejner sa narkoticima.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.