Đurić Veseljiju: Ne veseli se, snovi o Preševu, Medveđi i Nišu nisu realni

"Neka se Kadri Veselji ne veseli, jer Kosovo i Metohija nikada neće biti država, niti će Preševo, Medveđa ili Niš ikada biti deo takozvane 'Republike Kosovo', ali Priština jeste i ostaće deo Srbije, a on će biti srpski državljanin," ovo predsedniku Skupštine Kosova poručuje direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić.

"Veselji može želeti i da zemlja Nedođija bude deo samoproglašenog Kosova, ali to nije realno, kao što nisu realni ni njegovi snovi o Preševu, Medveđi i Nišu, ili takozvanoj 'Velikoj Albaniji'," ističe Đurić u saopštenju za javnost.

Kadri Veselji, inače, ocenjuje Đurić, "poznat po tome što voli da preti ratom i otimanjem teritorija", treba da zna, dodaje, "da nije mudro pretiti nasiljem, pogotovo ne jačem od sebe".

"Nastupilo je vreme dijaloga, u kojem se problemi ne rešavaju podmuklim napadima iz potaje, što njemu kao nekadašnjem komandantu terorističke OVK možda nije lako da razume, ali vremena će biti i za suočavanje sa realnošću," zaključuje direktor Kancelarije za KiM.

Predsednik Skupštine Kosova, Kadri Veselji, izjavio je sinoć, gostujući na TV T7, "da će Kosovo uzeti Preševo, ako Srbija prihvati, ali, kako je Veselji rekao – Kosovo nema šta da da Srbiji". Šta je još Veselji rekao opširnije u posebnoj vesti.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.