Đurić: Hodžaj i Haradinaj nervozni, ne prihvatamo formiranje vojske ni nepostojeće papire

Foto: Kancelarija za KiM

„Mi interese našeg naroda čuvamo. Ne pada nam na pamet da prihvatimo ni formiranje ‘lažne vojske Kosova’, niti da prihvatamo bilo kakve ultimatume i, u ovom slučaju, nepostojeće Hodžajeve papire“ – poručio je večeras iz Beograda, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić.

Direktor ove kancelarije je za RTS komentarisao navode zamenika kosovskog premijera Envera Hodžaja da su Beogradu i Prištini predstavljena „četiri stuba“ za „istorijski“ sporazum. Hodžaj je istovremeno naveo da je, kako je javila Beta – „rešenje otvorenih bilateralnih pitanja između Kosova i Srbije – obostrano priznanje“, te da je to „papir koji ima u rukama i Beograd“.

Đurić se oglasio i povodom izjave kosovskog premijera, Ramuša Haradinaja, koji je ranije danas naveo da će 2018. godina da bude, kako je prenela RTK2, „godina liberalizacije viza i formiranja Vojske Kosova“.

„Haradinaj i Hodžaj pokazuju svoju nervozu“ – navodi, međutim, Đurić:

„Nervozu čiji je uzrok upravo u činjenici da se ni jedan od tih njihovih nauma i ciljeva ne ostvaruje, niti može da se ostvari. Ako bilo ko od njih misli da obmanjivanjem i lažima domaće i međunarodne javnosti može da ostvari svoje ciljeve, duboko će se razočarati.“

„Nikakav papir, nikakav način da se Srbija natera da prihvati nešto što ne bi bio kompromis, ili da se Srbija natera da uradi nešto jednostrano, ne postoji i ne može postojati. Onaj ko misli da se do rešenja može doći na bilo kаkav drugi način, osim putem kompromisa je na ozbiljnoj stranputici i ne radi u interesu svog naroda,“ ocenio je takođe Direktor Kancelarije za KiM.

A Srbija, dodaje, čuva interes svog naroda.

Pročitajte još: 

Haradinaj: 2018. godina liberalizacije viza i vojske

Hodžaj: Beogradu i Prištini četiri stuba za istorijski sporazum, rešenje bilateralnih pitanja je obostrano priznanje

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.