PIK o pucnjavi u LP: Policajac koristio službeno oružje u skladu sa zakonom

Kosovski policijski inspektorat (PIK) oglasio se danas povodom slučaja pucnjave u Leposaviću od 28. avgusta, u kojoj je učestvovao i policajac. Kažu da je ovaj službenik policije u trenutku pucnjave bio van dužnosti, ali da je, time što je na vatru odgovorio službenim oružjem, postupio u skladu sa zakonom. 

Kako je juče izvestila KP regiona Sever, dvojica muškaraca pomenutog dana pucala su u pravcu jednog lokala u Leposaviću, što je policiji prijavio vlasnik objekta.

U trenutku pucnjave, prema ranijem izveštaju policije, na licu mesta nalazio se i policijski službenik, koji je na vatru odgovorio službenim oružjem, nakon čega su dvojica muškaraca pobegla u nepoznatom pravcu.

Zbog medijskih spekulacija o tome da se slučaj dogodio u severnom delu Mitrovice, te da je ovaj policijski službenik tada bio van dužnosti, KoSSev portal se za više informacija upitom obratio kosovskom policijskom inspektoratu (PIK).

Iz ove institucije precizirali su da se incident dogodio u Leposaviću, te da policajac jeste bio van dužnosti.

„Na osnovu preliminarne istrage policijski službenik je koristio vatreno oružje u skladu sa zakonom i podzakonskim aktima policije“, naveli su iz PIK-a.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.