Demarkacija: Bedžet Pacoli i Milan Radojičić, sastanak u rezidenciji u Ajvaliji

Izvor: Zeri/ Gazeta Express/Telegrafi (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)Demarkacija sa Crnom Gorom postala je nemoguća čak i nakon što su se AAK i Inicijativa složile da će glasati za potpisan sporazum iz 2015. godine u Beču, u Austriji.

Neslaganje Samoopredeljenja i uslovi Srpske liste onemogućavaju da se za ratifikaciju ovog sporazuma obezbedi 80 glasova u Skupštini, a što je uslov za liberalizaciju viznog režima za građane Kosova.

Izvori TV Dukađinija navode da je zamenik premijera i ministar spoljnih poslova u Vladi Kosova, Bedžet Pacoli, u svojoj rezidenciji na Ajvaliji održao sastanak sa Milanom Radojičićem. 

Šef Srpske za saradnju sa medijima nije upućen u pisanje medija, isključio telefon 

Subota, 10. mart, 2018 – KoSSev: Insajder je tragom vesti koju su objavili prištinski mediji kasno sinoć, danas pokušao od Kancelarije za KiM i Srpske liste da dobije odgovor na pitanje da li je tačna informacija da Milan Radojičić pregovara u ime Srpske liste.

U Kancelariji za Kosovo i Metohiju su ih uputili na predstavnike Srpske liste. Šef kancelarije ove liste za saradnju sa medijima i civilnim društvom, Igor Simić, rekao je Insajderu da nije upućen u navode medija i zamolio ih da se čuju kasnije. Sat vremena kasnije, međutim, Simić je isključio telefon, prenosi Insajder."Za Srpsku listu tema takozvane demаrkаcije uopšte ne postoji"

KoSSev: Ranije večeras, Srpska lista oglasila se saopštenjem, odbаcujući sve insinuаcije o "pogađаnju njenih poslаnikа u vezi sа pitаnjem demаrkаcije sа Crnom Gorom".

"Zа Srpsku listu temа takozvane demаrkаcije uopšte ne postoji, niti nаs to pitаnje interesuje i njime nekа se bаve аlbаnske pаrtije u sklаdu sа svojim političkim progrаmima," navela je Srpska lista.

Dodaje da "takve insinuacije u medijima plasiraju neke prištinske pаrаpolitičke i pаrаbezbednosne strukture".

Srpska lista "nikogа ne ucenjuje i ne dozvoljаvа dа nju iko ucenjuje, a od koаlicionih pаrtnerа očekuje da imaju korektаn odnos i poštovаnje političkih dogovorа koji su osnov zа funkcionisаnje vlаdаjuće koаlicije u Prištini".

Prema tim izvorima, na sastanku se razgovara o mogućnosti pronalaženja rešenja za glasanje o demarkaciji.

Radojičić se apostrofira kao onaj pravi da ubedi poslanike Srpske liste da promene svoj stav o ratifikaciji demarkacije sa Crnom Gorom.

Ime Milana Radojičića puno se pominjalo u vezi sa događajima u severnom delu Mitrovice, a to je čak i učinjeno i sa ubistvom srpskog političara na Kosovu, Olivera Ivanovića.

U međuvremenu, u toku današnjeg dana, objavljeno je da Srpska lista traži da se prilagode uslovi privatizacije Trepče i Brezovice, u formi koja Srbima daje opciju kontrole.

Srbi žele da preuzmu kontrolu nad oba giganta kosovske ekonomije.


KoSSev: Gazeta Express, u istom članku, međutim u naslovu navodi da je u Pacolijevoj rezidenciji prisutan i Haradinaj.


Pročitajte još:

Završen sastanak Delavija i kosovskih lidera: I dalje bez glasova za demarkaciju

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.