Deca sa KiM od 16. juna u sedmodnevnoj poseti Republici Srpskoj

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji
FOTO: Fejsbuk Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji

Projekat „Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske” humanitarne organizacije „Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji” odobren je na nedavno održanoj sednici Saveta ministara BiH u Sarajevu, i time je deci sa KiM omogućen sedmodnevni boravak u Republici Srpskoj.

„Sve je već spremno i pripremljeno, a sada je uklonjena i posljednja prepreka za realizaciju ovog najvećeg humanog projekta u Republici Srpskoj“, saopštili su iz ove humanitarne ogranizacije.

U okviru ovog projekta 900 najboljih učenika, oko 80 prosvetnih radnika i 50 dece i mladih sa potečkoćama u razvoju u pratnji roditelja iz udruženja „Podrži me“ će imati priliku da posete Republiku Srpsku i od 16. do 23. juna borave u 18 gradova i opština Republike Srpske.

Sa KiM će krenuti 20 autobusa, a svečani doček biće priređen u Andrić gradu – Višegrad 16. juna u podne.

Iz organizacije dodaju da „veliku zahvalnost duguju Ministarstvu bezbednosti i Savetu ministara BiH što već petu godinu imaju sluha za humanost i pomažu na ovaj način naš veliki humani projekat koji je podržan od strane najviših institucija, 18 lokalnih zajednica, velikog broja osnovnih škola i oko 900 porodica Republike Srpske”.

Pored ovog projekta, inače osmog po redu, „Odbor za pomoć KiM“ sprovodi i akciju prikupljanja sredstava za izgradnju dnevnog centra „Podrži me“ u Kosovskoj Mitrovici za 130 dece i mladih sa poteškoćama u razvoju.

Pročitajte još:

HO „Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji“ dodeljuje šest stipendija u Kosovskoj Mitrovici

Nova akcija Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji – izgradnja dnevnog centra

Od Odbora za pomoć niz donacija za KiM, Arlov polaže cveće na mestu ubistva Olivera Ivanovića

Apel zaposlenima u institucijama da pomognu lečenje dece sa posebnim potrebama na KiM-uPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.