Nova akcija Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji – izgradnja dnevnog centra

Odbor za KiM

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banja Luke, pokrenuo je novu humanitarnu akciju. Prikupljaju se novčana sredstva za izgradnju Dnevnog centra „Podrži me“, u Kosovskoj Mitrovici, koji će biti namenjen bolesnoj deci i mladima ometenim u razvoju.

„Hoćemo da Centar damo na korišćenje velikom broju bolesne dece i mladima ometenim u razvoju iz Udruženja roditelja ‘Podrži me’, iz Kosovske Mitrovice. Hoćemo da to bude njihova druga kuća. Da se tu osećaju slobodno, da se edukuju, dobiju sve potrebne psihološke i druge stručne tretmane za njihovo osamostaljenje kroz život. Da spoznaju svoj talenat, da budu samostalni ljudi u svom životu,“ navodi se u saopštenju Odbora za Kosovo i Metohiju.

Ovu akciju je 14. decembra, prošle godine, podržalo predsedništvo Saveza gradova i opština iz Republike Srpske, a grad Prijedor i gradonačelnik, Milenko Đaković, u ovu svrhu uplatiće donaciju od 5.000 KM. Akciji prikupljanja novčane pomoći se pridružio i anonimni donator iz Republike Srpske, koji je uplatio 4.000 KM.

Odbor za Kosovo i Metohiju je 11. januara, na drugoj Humanitarnoj akademiji, udruženju roditelja „Podrži me“ uručio ček od 35.000 evra, a sva sredstva koja se putem humanitarnog broja 1412, u Republici Srpskoj, budu sakupila do 31. januara, usmeriće u ovu akciju.

Javni poziv za pomoć i izgradnju Dnevnog centra, čiji će smeštajni kapacitet obuhvatiti više od 130 mesta, upućen je svim humanim ljudima, institucijama i preduzećima.

Zainteresovani novčanu pomoć mogu uplatiti na žiro račun Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji: 5551000034196445.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.