Daut Haradinaj kandidat AAK za jesenje izbore za gradonačelnika Prištine, dao ostavku na stranačku funkciju u Dečanima

FOTO: Daut Haradinaj Fejsbuk

Nakon što je pre dva dana potvrdio da će se za gradonačelnika Prištine kandidovati njegov brat Daut Haradinaj, večeras je svoju kandidaturu objavio i sam Daut Haradinaj, podnevši danas ostavku na mesto šefa ogranka AAK u Dečanima.

Zahvaljujući se pristalicama svoje stranke, objavio je informaciju na Fejsbuku, i naveo da će AAK u Dečanima i „dalje biti stranka nacionalne i prozapadne orijentacije“ i „uvek na strani građana“.

Na fotografijama koje je objavio, vidljivo je nepridržavanje protivepidemioloških mera.

A Ramuš Haradinaj je za svog brata kazao da je jedan od „glavnih protagonista borbe za slobodu i izgradnju države, lider OVK i KZK, izabrani poslanik i drugi član Alijanse sa najviše glasova, bivši šef poslaničke grupe i advokat po profesiji“.

Kandidaturom, Haradinaj tvrdi, da AAK iskazuje poštovanje za „glavni grad“.

Daut Haradinaj je prethodno mandat koji je osvojio na nedavnim vanrednim kosovskim izborima predao Šemsedinu Drešaju (Shemsedin Dreshaj).

Međutim, izbori za gradonačelnika Prištine se odvijaju tek na jesen.

Istovremeno, Ramuš Haradinaj je duže od pola godine pokušavao da postane novi kosovski predsednik, ali je nedavno priznao da nema dovoljnu podršku za to, te da će biti opozicija novoj vladi LVV, što su pojedini kosovski mediji protumačili kao potvrdu njegovog odustajanja.

AAK je četvrta plasirana na izborima 14. februara, osvojila je 7,12%, sa čim će imati 8 poslanika.

Haradinajevi su iz dečanske opštine i obojica su bili pripadnici „OVK“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.