Izabrano novo predsedništvo LDK

Vest je ažurirana

Novo predsedništvo Demokratskog saveza Kosova izabrano je danas. Anton Ćuni (Anton Quni), Ljutfi Haziri (Lutfi Haziri), Gazmend Muhadžeri (Gazmend Muhaxheri) i Šćipe Mjeći (Shqipe Mjeqi) novi su potpredsednici, dok je Imri Ahmeti izabran za sekretara.

Agim Veljiu i Avdulah Hoti više nisu potpredsednici.

U međuvremenu objavljena je lista svih 33 članova koliko čini predsedništvo ove stranke, među kojima su i Avdulah Hoti, Armend Zemaj, Besian Mustafa, Hikmete Bajrami i drugi..

Prema statutu ove stranke, kako javlja prištinska Koha, predsedavajući predlaže 24 člana predsedništva, koji se potom biraju tajnim glasanjem.

Podsetimo, prošle nedelje za predsednika ove stranke izabran je Ljumir Abdidžiku (Lumir Abdixhiku).

Inače, Isa Mustafa koji je LDK vodio 11 godina, podneo je ostavku na mesto lidera stranke odmah nakon što su izašli preliminarni rezultati vanrednih parlamentarnih izbora na kojima je ova stranka bila rangirana kao treća i sa svega 12.64 odsto podrške birača, to jest, 110.000 glasova i najgorim rezultatom u32 godine koliko ova stranka postoji. Ova stranka nije uspela da pobedi ni u jednoj opštini na Kosovu, a nakon formiranja skupštine, brojaće svega 15 poslanika u parlamentu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.