Cvetković u kosovskom specijalnom tužilaštvu, najavio konferenciju za medije u Prištini

Stefan Cvetković na konferenciji za medije u Beogradu/Foto: VOA

Stefan Cvetković najavio je za 13 časova u Prištini, ispred zgrade specijalnog tužilaštva Kosova, konferenciju za medije. Informaciju je potvrdio sam Cvetković na svom Fejsbuk nalogu i u izjavi za agenciju Beta, kojoj je potvrdio da za danas ima i zakazan „sastanak“ sa Specijalnim tužilaštvom i policijskim istražnim organima sa Kosova, a u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića.

Konferenciju za novinare održaće odmah po završetku razgovora, ispred zgrade tužilaštva, koje je tražilo da dostavi dodatne informacije koje ima, nakon što je jedan deo već predao u službenoj formi.

Prema Cvetkovićevim rečima, tema konferencije biće „situacija“ i informacije koje poseduje u vezi sa ubistvom Ivanovića, kao i njegov kontakt koji je ostvario sa Specijalnim tužilaštvom i istražnim organima u vezi sa ubistvom, prenosi ista agencija.

Od kako je nedavno kosovskim medijima ponovo najavio da će u Prištinu doći kako bi dao iskaz specijalnom tužiocu, ovi mediji već danima pišu o Cvetkoviću, uz navode o ubistvu Ivanovića.

Pročitajte još:

Predsednik Srbije: Novinar Stefan Cvetković pronađen živ i zdrav, ima mnogo toga da objasni

Nestanak novinara Stefana Cvetkovića, roditelj: Upotreba helikoptera nešto što me plaši

Nakon što je nestao sredinom meseca, a onda se i pojavio, Cvetković je održao konferenciju za štampu u Beogradu.

Tvrdio je da ga nisu pronašli policijski organi, već da se sam javio policiji da je oslobođen, nakon što su ga navodni otmičari  oslobodili.

A da je pronađen javnosti je prvi saopštio predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, na vanrednoj konferenciji za medije u prisustvu ministra unutrašnjih poslova Srbije, Nebojše Stefanovića i šefa BIA-e, Bratislava Gašića, poručivši tada da je Cvetković pronađen „živ i zdrav“ i da će se „dugo“ zadržati u policiji „jer ima mnogo toga da objasni“.

Sada već ‘slučaj Cvetković’ ne prestaje da budi kontroverze u javnosti i samoj novinarskoj struci.

Pažnju šire javnosti privukao je samo nekoliko dana nakon „naručene kriminalne likvidacije“, kako je na konferenciji za medije – pod nazivom „Koliko košta likvidacija na Severu Kosova?, koju je organizovao u pres centru UNS-a u Beogradu – okarakterisao ubistvo najpoznatijeg srpskog političara sa KiM-a, Olivera Ivanovića.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.