Kosovski mediji: Srbija se sveti – blokirala je sve puteve za svu robu iz Evrope za Kosovo

kamioni granica
Foto: AP/Ilustracija

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Srbija je donela odluku kojom zabranjuje da sva roba iz Evrope upućena na kosovsko tržište i suprotno cirkuliše njenim putevima.

KoSSev: Da kosovske institucije nemaju informaciju o zabrani protoka robe iz Evropske unije ka Kosovu pisala je i prištinska Koha.

Kabinet Ramuša Haradinaja nema informacije u vezi sa ovom zabranom, a to je potvrdio u telefonskom razgovoru za KosovaPress savetnik premijera Avni Arifi.

Arifi je dodao da bi ovom zabranom Srbija samo povećala tenzije stvorene povećanjem taksi na 100 odsto na srpsku robu, prenela je Koha.

Iz Beograda nema još uvek informacije o tome da li je Srbija donela odluku da zaustavi robu koja se upućuje na teritoriju Kosova i Metohije sa tržišta EU.

KoSSev je u međuvremnu uputio Upravi carina Srbije mejl s ciljem kako bi proverio navode kosovskih medija.

Po objavljivanju ove vesti, ministar trgovine, Rasim Ljajić, je demantovao navode kosovskih medija.

Odluka je stupila na snagu u 00:00 danas. Kosovski privrednici rekli su za Insajderi da je kamionima sa robom namenjenom za kosovsko tržište zabranjeno da uđu iz Hrvatske i Bugarske u Srbiju.

„Na granici ove dve države stvorene su dugačke kolone kamiona,“ rekao je trgovac.

Portparol Vlade Donjeta Gaši izjavila je da oni nemaju zvaničnu informaciju da je od strane Srbije zabranjen prolaz robe iz Evrope namenjene za kosovsko tržište.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.