Crna Gora donirala anti-kovid vakcine kosovskim bezbednosnim snagama

Foto: Koha

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog; jučerašnje izdanje)

Kosovski ministar odbrane, Armend Mehaj, saopštio je da je Crna Gora donirala 400 doza anti-kovid vakcina pripadnicima Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS).

Donaciju su potpisali ministar Mehaj i ambasador Crne Gore na Kosovu, Mirsad Bibovi.

„Danas sam imao zadovoljstvo da prihvatim donaciju vakcina protiv kovid-19 od Ministarstva odbrane Crne Gore, donaciju koja je veoma vredna ne samo u pogledu finansijske vrednosti već i u pogledu posebne volje dokazane za punu podršku u kriznim vremenima od prijatelja i naših crnogorskih partnera. Bila mi je čast da potpišem akt o pristupanju zajedno sa ambasadorom Crne Gore na Kosovu, Mirsadom Bibovijem. Ova donacija i druge bilateralne aktivnosti plod su bliske saradnje koju smo tokom ovog perioda ostvarili sa crnogorskom koleginicom, ministarkom, Oliverom Injac“.

Prema njegovim rečima, bilateralna saradnja će se dalje intenzivirati u budućnosti tako da dve susedne države sa kapacitetima doprinesu što je više moguće u službi mira, bezbednosti i regionalne stabilnosti i šire.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.