CIK: Ponovo se broje glasovi na 43 biračka mesta

Centralna izborna komisija (CIK) na današnjem sastanku odlučila je da na ponovno brojanje pošalje listiće sa ukupno 43 biračka mesta na poslednjim lokalnim izborima na Kosovu, održanim 17. oktobra, saopšteno je iz CIK-a.

Ponovo će se u Centru za prebrojavanje i rezultate prebrojati 8 biračkih mesta za gradonačelnike i 35 mesta za opštinske izbore.

CIK navodi da brojanje glasačkih listića sa ovih biračkih mesta počinje danas, od 17 časova.

Kako prenose prištinski mediji, odluka je doneta nekon preporuke Centra za prebrojavanje i rezultate da se ta biračka mesta ne mogu registrovati kao regularna.

„Prema CIK-u, postoje odstupanja u podacima u obrascima rezultata, konfuzija kategorija glasačkih listića, a postoje i neslaganja između glasova subjekata i glasova kandidata“, prenose mediji.

CIK je prošle nedelje, na ponovno brojanje poslao listiće sa ukupno 23 biračka mesta, odnosno 8 za gradonačelnike i još 15 za opštinske izbore.

I tada je CIK ostavio kao otvorenu mogućnost da se uveća lista od 23 biračka mesta koja se ponovo broje.

Ujedno, CIK je juče saopštio da je u Centru za prebrojavanje i rezultate počelo i brojanje glasova iz dijaspore, pristiglih putem pošte.

Više o hapšenjima i žalbama na kršenje izbornog procesa, čitajte u:

CIK: Ponovo se broje glasovi na 23 biračka mesta

IPŽP: U roku od 24 sata podneto 46 žalbi na izborni proces

Meštanin Leposavića žalio se IPŽP-u: Neko je glasao umesto mene

Izbori – Radović: Bez bezbednosnih problema na Severu; Biševac: Podnosim tužbu zbog nepravilnosti u ZP

14 osoba uhapšeno tokom izbornog procesa, većina zbog davanja ili uzimanja mita

Izborna hronika: Hapšenja, privođenja i žalbe zbog prekršaja u vezi sa izborimaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.