Brnabić: Stiglo 9.360 doza Fajzerove vakcine, novi kontingenti do kraja februara

ana brnabic
FOTO: N1

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je u Srbiju stiglo još 9.360 doza Fajzerove vakcine i najavila da će novi kontingenti vakcina te kompanije biti isporučeni do kraja februara.

Ona je, u vestima Prve televizije, rekla da će Srbija sledećeg ponedeljka dobiti još 8.190 doza Fajzerove vakcine, 15. februara 40.950, a 22. februara 46.800.

“Pored toga očekujemo i vodimo danonoćno pregovore sa još nekim proizvođačima. Kao što je i predsednik Vučić najavio, do kraja februara ćemo dobiti još jedan značajan kontingent vakcina od jednog drugog proizvođača”, rekla je Brnabić, ne precizirajući o kojoj farmaceutskoj kompaniji je reč.

Brnabić je rekla da je u Srbiji do sada vakcinisano oko 463.000 ljudi, a 10.000 ih je primilo i drugu dozu i da se kampanja masovne imunizacije nastavlja.

“Jedan veliki izazov pred nama je da unapredimo naše kapacitete zato što ćemo morati i da revakcinišemo 463.000 ljudi paralelno sa tim dok vakcinišemo sve ostale građane“, rekla je Brnabić.

Opširnije o korona virusu pratite u Blogu.

N1 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.