Bogdanović saslušan povodom saznanja o ubistvu Ivanovića – „Biću pozvan i kao svedok u Prištini“

Bogdanovic
FOTO: Krik

Boban Bogdanović izneo je danas svoja saznanja o ubistvu političara sa Kosova Olivera Ivanovića, u prostorijama Tužilaštva za organizovani kriminal, a kako saznaje Nova.rs on je ponovio sve ono što je ranije istakao za KRIK. On je i prethodno u ispovesti za KRIK rekao da je od svog prijatelja, Aleksandra Gligorijevića, saznao da je izvršitelj Ivanovićevog ubistva Ljubomir Lainović, organizator Milan Radoičić, a nalogodavac Zvonko Veselinović.

Nakon gotovo dva sata ispitivanja, Bogdanović je iz tužilaštva izašao zadovoljan i kako tvrdi za Nova.rs, očekuje da se institucije po prvi put ozbiljno posvete istrazi, a trebalo bi i da bude pozvan kao svedok na suđenju u Prištini.

„Što se tiče tužioca nemam primedbu, bilo je korektno sa njegove strane i izneo sam sva svoja saznanja, sve je proteklo u skladu sa zakonom. Ali još uvek očekujem odgovor na moj zahtev za mere bezbednosti“, istakao je Bogdanović za portal Nova.rs.

Podsetimo, advokat Bogdanovića je nedavno zatražio obezbeđenje za svog klijenta, jer kako tvrdi, primetio je da ga određene osobe slušaju, kao i da mu se telefon prisluškuje.

„Ja sam svoju građansku dužnost ispunio i čini mi se da će sada institucije zaista reagovati, jer ću biti pozvan i kao svedok u Prištini na Kosovu“, rekao je Bogdanović.

Kosovske institucije su nedavno kontaktirale Bogdanovića i najavile da može da očekuje poziv za saslušanje i u kosovskom tužilaštvu.

„Po prvi put su vrlo ozbiljno pristupili istrazi, ali i dalje mora postojati pritisak javnosti, jer ako se desi da predmet ponovo bude sklonjen u fioku onda je jasno da je na ubistvu potpis države“, zaključio je Bogdanović.

Nadam se da će tužilac ispitati navode Bogdanovića

Advokat Aleksandar Ivanović, bratanac Olivera Ivanovića, kazao je za Nova.rs nakon što je Boban Bogdanović saslušan u Tužilaštvu za organizovani kriminal da se nada da će tužilaštvo konačno ozbiljno pristupiti rasvetljavanju zločina i da će tome doprineti Bogdanovićev iskaz.

„Nije najjasnije zašto je bilo potrebno da prođe tri nedelje od momenta kada se gospodin Bogdanović javio Tužilaštvu za organizovani kriminal sa namerom da sa njima podeli svoja saznanja o ubistvu Olivera Ivanovića, pa do danas kada je konačno i saslušan. Ja i dalje želim da verujem da će Tužilaštvo konačno ozbiljno pristupiti ovom slučaju, i da će nakon četiri godine tihovanja ispitati sve navode koje su dobili od gospodina Bogdanovića, a reč je o ozbiljnim optužbama o izvršiocima i nalogodavcima ubistva mog strica“, ističe Ivanović.

Nakon što je Bogdanović svoja saznanja izneo u ispovesti za KRIK, ministar policije, Aleksandar Vulin, sazvao je konferenciju za medije na kojoj je nazivao Bogdanovića pogrdnim imenima i odbacio njegove navode „kao lažne“.

„Od trenutka kada se ta informacija pojavila u javnosti govorio sam da se plašim da će neko ponovo pokušati da tu temu iz ruku nadležnih organa skrene u medijski prostor manipulacija i tabloidnih naslova, što se inače dešava već četiri godine od Oliverovog ubistva. Nažalost, i ovog puta se ta moja strepnja obistinila i imali smo prilike da vidimo apsolutno neprimerena reagovanja ministra policije i premijerke, pa se onda nameće neizbežno pitanje, zašto oni to rade? Nadam se da će ovog puta nadležni odraditi svoj deo posla profesionalno, i da ćemo konačno biti korak bliže istini“, zaključio je Ivanović.

Podsetimo, Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine, sa šest hitaca u ledja, ispred kancelarije SDP u severnom delu Kosovske Mitrovice. Od 16. januara 2018. do danas ni srpski, ni kosovski organi nisu otkrili ko je i po čijem nalogu pucao u Ivanovića.

Ove nedelje se održavaju nova ročišta u slučaju ubistva Olivera Ivanovića. Juče i danas je pred Specijalnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini svedočio brat ubijenog srpskog političara.

Ujedno, danas je Milena Popović, partnerka ubijenog Olivera Ivanovića, potvrdila za RTV Kim da je dobila poziv suda u Prištini za svedočenje, ali je kazala da neće moći da mu se odazove.

Više o tome u posebnim vestima:

Drugi dan svedočenja brata Olivera Ivanovića: „Na lokalu je smetao“

Miroslav Ivanović: Pozadina Oliverovog ubistva politička

I Milena Popović dobila poziv da svedoči, ali zbog bolesti deteta neće moći da prisustvuje

Put istine Milene Popović: Od nepostojećih do sve ozbiljnijih pretnjiPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.