Blokirani računi i Pošte Kosova

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Pošti Kosova danas je Poreska uprava bez ikakvog upozorenja blokirala račune zbog dugova iz 2018. i 2019. godine.

Prema saopštenju koje je objavila Pošta Kosova, navodi se da je ovom jednostranom akcijom Kosovska poreska uprava obustavila usluge i poslovanje Pošte Kosova, koja svakodnevno pruža usluge korisnicima u oko 140 pošta u svim opštinama Kosova.

„Poreska uprava Kosova je ostavila bez zarade preko hiljadu zaposlenih Pošte Kosova i stavila je ovo javno preduzeće u najteži položaj u ovom trenutku pandemije. Pošta Kosova nekoliko puta je tražila od Vlade da izmiri gubitke od preko 5 miliona evra od Univerzalne poštanske službe, potvrdili su ARKEP (Regulatorno telo za elektronske i poštanske komunikacije), spoljni revizor, Osnovni sud i izvršitelj. Zbog toga, Privremeni odbor direktora i uprava Pošte Kosova izražavaju izuzetnu zabrinutost i hitno traže od premijera Hotija i Vlade – kao jedinog akcionara, da otplate dugovanja Pošte Kosova, omogućavajući trenutno izmirenje poreskih obaveza prema Poreskoj upravi Kosova”, navodi se u saopštenju.

U međuvremenu, Kosovskom telekomu blokirani su računi od strane Dardafon.net-a zbog duga od 26 miliona evra.

Kao što je najavljeno, na računu Telekoma bilo je 3,5 miliona evra koje je Vlada Telekomu obezbedila kao finansijsku pomoć tokom pandemije.

Pročitajte još:

Do povlačenja sredstava iz Telekoma došlo nakon što je Odbor odbio ugovor o dugu

Bord kosovskog Telekoma podneo ostavku

Kosovskom Telekomu sudski izvršitelj dao sat vremena roka da isplati dug od 26 miliona evra

Blokirani računi Telekoma

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.