Bord kosovskog Telekoma podneo ostavku

FOTO: Kallxo

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Privremeni bord Telekoma Kosova podneo je ostavku. Do toga je došlo nakon što je izvršitelj povukao sa računa ovog preduzeća svu imovinu koju je ono imalo.

Bord za telekomunikacije podneo je ostavku putem pisma upućenog premijeru Avdulahu Hotiju, gde su, između ostalog, izneli situaciju u kojoj se našla ova kompanija.

Koha saznaje da je na računu bilo tri miliona evra koje im je Vlada dala tokom situacije u vezi sa pandemijom.

U međuvremenu, povlačenje sredstava potvrdio je i predsednik Sindikata telekomunikacija Ljamih Baljaj (Lamih Balaj).

Objavljujemo pismo u nastavku:

Foto: Koha

KoSSev: Kako su danas preneli kosovski mediji, privatni izvršitelj kompanije „DARDAFON.NET“ naložio je banci „Rajfajzen banka“ da u roku od 60 minuta sa računa Telekoma Kosova pokrene dug koji prelazi 26 miliona evra. U međuvremenu je ujedinjeno sindikalno udruženje radnika kosovske pošte i Telekoma za četvrtak najavilo protest ispred zgrade Vlade u Prištini od 13:00, a kao razlog za održavanje protesta naveden je hitan zahtev da se račun kosovskog Telekoma odblokira.

Račun kosovskog Telekoma blokiran je prošle srede od strane privatnog izvršitelja, a nakon što je DARDAFON.NET dobio spor na sudu: Blokirani računi TelekomaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.