Aleksić u Gračanici: Albanci se Jeremiću „zahvalili“ zabranom ulaska na KiM

Narodna stranka
FOTO: KoSSev

Potpredsednik Narodne stranke, Miroslav Aleksić, izjavio je juče u Gračanici da zabrana prištinskih vlasti predsedniku Narodne stranke, Vuku Jeremiću, da uđe na KiM pokazuje „koliko je bolesna propaganda režima“ Aleksandra Vučića koja je Jeremića prikazivala kao nekoga kome su Albanci zahvalni.

„Albanci su Jeremiću ’zahvalni’ tako što mu ne daju da uđe na Kosovo i Metohiju. Sada je svima jasno da se Vučićev režim sa nama razračunava lažima i baš ga briga što tako radi u korist Albanaca. Vučiću je važno samo da ostane na vlasti i spreman je da to plati i predajom Kosova i Metohije“, rekao je Aleksić na osnivačkoj skupštini Pokrajinskog odbora Narodne stranke KiM.

Aleksić je istakao da „laži režima“ neće sprečiti Narodnu stranku da se bori za srpski narod na Kosovu i Metohiji i da razvija stranačku infrastrukturu.

„Važan nam je svaki čovek na Kosovu i Metohiji i branićemo interese našeg naroda i u Skupštini Srbije. Naša misije je da se borimo za srpski interes. Tražićemo u parlamentu formiranje anketnog odbora za Kosovo i Metohiju da bismo utvrdili koliko se novca iz budžeta izdvaja za naš narod u pokrajini a koliko novca stigne do narodna kome je namenjen i uloga Kancelarije za Kosovo i Metohiju“, rekao je Aleksić.

Aleksić je istakao da je današnji skup u Kosovskoj Mitrovici „još jedna magla, laž i još jedan voz oslikan freskama“, čiji je cilj da se prikrije da je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić u Berlinu potpisala sporazum sa Aljbinom Kurtijem ispred zastave samoproglašenog Kosova.

„Narod nije birao Vučića da predaje interese Srba na Kosovu i Metohiji i da ih ostavlja na cedilu, nego da brani teritorijani integritet Srbije. Vučić nema pravo da rasprodaje srpske nacionalne interese“, rekao je Aleksić.

„Teatralno napuštanje institucija samoproglašenog Kosova, policajci skidaju uniforme, Goran Rakić podnosi ostavku, ministri u vladi Aljbina Kurtija podnose ostavke…. Posle osam godina učestvovanja u vlasti sa Ramušom Haradinajem, Hašimom Tačijem i Kurtije, posle predaje pravosuđa, policije, energetskog sistema, telefonskog pozivnog broja, kažu da se povlače. Gde ćete sada, bežite pošto ste predali skoro sve“, dodao je Aleksić.

Aleksić je istakao da Kurti postavlja uslove i kaže „može Zajednica srpskih opština ali zauzvrat Preševska dolina“.

„Da li je to odbrana Srbije, gde je Ustav Srbije, gde je Miroslavljevo Jevanđelje na kojem je Vučić položio zakletvu? Da bi prikrio novi poraz, Vučić diže avione na dronove, diže vojsku i policiju, podiže tenzije, pa građani misle da rat samo što nije izbio. Vučić zloupotrebljava muke srpskog naroda na Kosovu i Metohiji da bi prikrio predaju i poraze“, rekao je Aleksić.

Za predsednika Pokrajinskog odbora Narodne stranke KiM izabran je preduzetnik Žarko Ristić.

Ristić je rekao da je zabrana Jeremiću da uđe na KiM pokazuje „razmere laži Srpske liste i Vučićeve propagande da je Jeremić omogućio nezavisnost Kosova“.

„Zabrana pokazuje i strah od rađanja nove političke snage na Kosovu i Metohiji“, dodao je Ristić.

Ristić je istakao da „nije dobro prošao niko ko je na temi Kosova i Metohije pokušao da gradi svoju reputaciju“.

„Naš plan je jasan – Kosovo i Metohija je Srbija. Neka niko ne misli da će moći da vlada ucenama i širenjem straha. Moramo sami da rešimo svoju sudbinu. Ako budemo složni i bez sujete i ega, onda ćemo sigurno pobediti“, zaključio je Ristić.

Podsetmo, prištinske vlasti zabranile su juče predsedniku Narodne Stranke, Vuku Jeremiću, ulazak na KiM, što je potvrdila i kosovska ministarka spoljnih poslova, Donika Gervala. Kao razlog za izricanje zabrane ukazala je na politiku ove stranke koja uključuje reintegraciju Kosova u ustavno-pravni sistem Srbije, te kazala da su ovakvi pozivi „recept za rat“.

Pročitajte još:

Jeremiću zabranjena poseta Kosovu; Gervala potvrdila i kaže da je plan o reintegraciji Kosova „recept za rat“Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.