Aktivna Srbija i na Kosovu od sledeće nedelje

Srpska politička stranka ,,Aktivna Srbija'' osnovaće svoju regionalnu organizaciju na Kosovu, istovremeno najavljujući učešće na kosovskim  vanrednim parlamentarnim izborima – ukoliko do njih dođe. Ovu stranku socijaldemokratske orijentacije vodi dr Dušan Janjić, prepoznatljivo lice na javnoj sceni Srbije, regiona i sveta – kao aktivni učesnik mnogobrojnih mirovnih, međuetničkih i ostalih stručno-političkih inicijativa na temu međuetničkih odnosa. 

Regionalna konferencija ,,Aktivna Srbija'', pod sloganom "Aktivna Srbija za Kosovo" održaće se u subotu, 31. oktobra, u Kosovskoj Mitrovici, u sali Mitrovičkog dvora. Konferencija počinje u 12:30 i otvorena je za javnost.

Na skupu, pored predsednika stranke Dušana Janjića, govoriće i potpredsednik Regionalne konferencije Aktivne Srbije za Kosovo, dr Danilo Šuković i član predsedništva i predsednik Saveta za ekonomska pitanja Aktivne Srbije Vukoje Vukojević. 

Aktivna Srbija koja je 2012. registrovana pod nazivom "Nova socijaldemokratija" ima svoje odbornike u lokalnim parlamentima u šest opština u Srbiji, da bi na prvom kongresu stranke 2013, promenila naziv  u Aktivna Srbija. Ovo je ujedno i prva politička partija Srba koja je javno već najavila učešće u narednim kosovskim izborima. Prognoze su i da bi moglo doći do vanrednih parlamentarnih izbora, u tom slučaju, najkasnije do maja 2016.

 


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.