Zimnica i namirnice za socijalno ugrožene porodice

Foto: Ministarstvo za zajednice i povratak

Osnovne životne namirnice i 1.568 kg zimnice uručeno je za 16 ugroženih porodica više povratničkih i izolovanih sredina. 

Kako poručuju iz kosovskog Ministarstva za zajednice i povratak (MZZP), ovu značajnu pomoć ministarstva dobili su povratnici i interno raseljena lica u izolovanim sredinama, starije osobe, mnogočlane porodice, nezaposleni i ugrožena lica iz Kosova Polja, Obilića, Gračanice, Kline, Novog Brda i Raniluga, koji se suočavaju sa egzistencijalnim problemima u vremenu pandemije koronavirusa.

Pomoć je stigla i do osam mnogočlanih romskih povratničkih porodica koje su na ivici egzistencije. Sezonskih poslova je sve manje i zato ova pomoć za njih život znači, navodi se u saopštenju MZZP-a

Dodaju i da je ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić pomogao i oko plaćanja zaostalih kirija i tako sprečio njihovo isterivanje na ulicu.

Ministarstvo za zajednice i povratak je od početka godine samostalno i sa svojim partnerima podelilo oko 900 prehrambenih i higijenskih paketa pomoći od čega je direktnu korist imalo više od 3.500 članova porodica povratnika i pripadnika nevećinskih zajednica na Kosovu, navodi se u saopštenju ovog ministarstva.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.