Zaracin: Iskoristimo Samit u Berlinu kako bi krenuli napred, računam na konstruktivan pristup BG i PR

FOTO: DW

Specijalni izaslanik Nemačke za Zapadni Balkan, Manuel Zaracin, računa na konstruktivne doprinose Prištine i Beograda na putu zemalja zapadnog Balkana u Evropsku uniju i želi da stvori entuzijazam uoči novembarskog Samita Berlinskog procesa.

Zaracin je nakon višednevnog boravka u Beogradu, gde se sastao sa srpskom premijerkom i predsednikom, doputovao i u Prištinu.

U okviru ovih poseta, specijalni izaslanik Nemačke sa domaćinima razgovarao je tokom proteklih par dana, kako u Beogradu tako i u Prištini, o situaciji u regionu i predstojećem Samitu Berlinskog procesa, koji će biti održan u novembru.

„Iza mene su intenzivni dani razgovora sa vladom, opozicijom i civilnim društvom u Srbiji i na Kosovu. Želimo da stvorimo entuzijazam za predstojeći Samit Berlinskog procesa. Kancelar Šolc poziva u Berlin početkom novembra. Želimo da iskoristimo ovu priliku da idemo napred, u regionu i sa njim, na putu zemalja Zapadnog Balkana u EU. Pritom, računamo na konstruktivne doprinose Prištine i Beograda“, naveo je on u pisanoj izjavi za KoSSev i RTV Kim.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.