Zamenik ministra: Inicijativa Srba za smenu gradonačelnika na Severu biće bezuspešna

arben vokri
FOTO: Gazeta Express

Izvor: Klan Kosova (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Zamenik ministra u MALS-u, Arber Vokri (Arbër Vokrri), ocenjuje da inicijativa Srba za smenu gradonačelnika u severnim opštinama neće uspeti, čak i ako se prikupi 20 odsto potpisa, koliko je potrebno za izlazak na glasanje.

U emisiji Info magazin na Klan Kosova, rekao je da je ovo njegov utisak na osnovu poseta severu.

„Pogotovo u najsevernijoj i teritorijalno najvećoj opštini, a to je Leposavić, jer je tamo raspoloženje građana takvo da se ne bi rado vraćali u pređašnju situaciju u kojoj su bili prinuđeni da žive pod pritiskom Srpske liste. Ovakav stav ima srpska zajednica“, izjavio je Vokri.

O podnošenju ovih zahteva, kao i prethodnim neuspelim pokušajima i samoj proceduri za smenu gradonačelnika, čitajte u posebnim vestima:

Inicijativa za smenu gradonačelnika pokrenuta i u Leposaviću; Radović: Nijedna stranka ne stoji iza nas

Inicijativa za smenu gradonačelnika primljena i u Zubinom Potoku

Iz drugog puta: Grupa Mitrovčana podnela inicijativu za smenu gradonačelnika, Ugljanin primio zahtev, ima pet dana da odgovori na njega

Krasnići o zahtevima za smenu gradonačelnika: U Mitrovici nije upućen predsedniku SO, a u ZP, Leposaviću i Zvečanu nije upućen Skupštinama

CIK: Za razrešenje gradonačelnika na Severu građani da se obrate predsednicima SO; Ugljanin: Danas nisu došli

Do novih izbora na Severu, ipak preko peticije za smenu gradonačelnika?Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.