KP: Uhapšen državljanin Albanije za kojim se tragalo; Mediji: „Narko-bos“

kp policija hapšenje lisice
FOTO: Kosovska policija

Vest je ažurirana

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Kosovska policija u saradnji sa albanskim vlastima uhapsila je Gzima Čelu ( Gëzim Çelë), poznatog kao „narko-bos“.

Ovu vest je saopštio ministar unutrašnjih poslova Albanije Taulant Bala (Balla), koji je rekao da je Čela već dugo tražen od strane pravosuđa u Albaniji.

„Snaga zakona će udariti na svakoga i nekažnjivost će se završiti prema bilo kome ko misli da će nastaviti da se krije od pravde. Čestitam Državnoj policiji, koja je u saradnji sa važnom partnerskom agencijom i strukturama za sprovođenje zakona Republike Kosovo, omogućila hapšenje građanina Gezima Čele, osobe osuđene i dugo tražene od strane organa u Albaniji“, napisao je Bala.

KoSSevU međuvremenu se oglasila i Kosovska policija, potvrdivši navode o hapšenju albanskog državljanina na Kosovu sa inicijalima G.Č.

Kako preciziraju, ova osoba uhapšena je danas u selu kod Uroševca oko 18 časova. U trenutku hapšenja je, ističu, bio u društvu dve državljanke Albanije i muškarca sa Kosova –  A.I. koji je ujedno osumnjičen da je G.Č.  navodno skrivao u svojoj kući u Vitini.

Nakon hapšenja, izvršen je i pretres ove kuće, gde je pronađena i zaplenjena automatska pušta AK-47 sa 15 metaka.

U vezi sa slučajem, obaveštena je međunarodna jedinica za sprovođenje zakona Kosovske policije.

Ova akcija izvršena je u koordinaciji kosovske Uprave za istraživanje trgovine narkoticima i organima Republike Albanije.

Iz Kosovske policije nisu izneli detalje o tome za šta se uhapšeni tereti.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.