Inicijativa za smenu gradonačelnika primljena i u Zubinom Potoku

FOTO: KoSSev

Nakon inicijative za smenu gradonačelnika Severne Mitrovice, koja je juče podneta odnosno predata predsedniku Skupštine ove opštine, isto je danas učinjeno i u Zubinom Potoku.

Kako je za KoSSev upravo potvrdio predsednik SO u Zubinom Potoku, Vedat Mehmeti, inicijativa je njima danas podneta elektronski putem mejla.

Ova inicijativa takođe ima tri potpisnika, od kojih je jedan Dalibor Galjak.

„Preko mejla sam danas prihvatio popunjen zahtev, odnosno inicijativu za smenu gradonačelnika Zubinog Potoka, Izmira Zećirija. Inicijativu je potpisalo troje građana“, kazao nam je Mehmeti.

Kaže da se odmah, kako i predviđa procedura po Administrativnom uputstvu, obratio Ministarstvu administracije lokalne samouprave, kao i Centralnoj izbornoj komisiji.

„Pet dana je rok. Sada ćemo videti kako će se zahtev razmotriti“, objašnjava.

Mehmeti nije mogao da precizira šta su kao razloge za smenu gradonačelnika ove opštine naveli potpisnici.

Inače, kao i u Severnoj Mitrovici, ovaj je zahtev danas predat iz drugog pokušaja. Najpre je u utorak grupa građana, kako su to javili pojedini mediji, u selu Čabra odakle sada funkcioniše opštinska administracija – lično pokušala da preda isti zahtev.

I tada je bio prisutan, odnosno inicijativu je potpisao Dalibor Galjak, koji je potom za Kosovo online izjavio da im je rečeno da zahtev ne može da se prihvati jer u ovom alternativnom objektu ne postoji pisarnica.

Navodno, kako je on kazao istom mediju, preneta im je i poruka gradonačelnika Izmira Zećirija da mu „peticija nije u interesu“.

Suprotno tome, istog je dana Zećiri za Kohu kazao da je trojici potpisnika „preporučeno da zahtev prođe kroz skupštinsku proceduru, a prema Administrativnom uputstvu“, te da on „ne zna“ da li su potpisnici stupili u kontakt sa predsednikom ove skupštine.

O zahtevu koji je juče predat u opštini Severna Mitrovica, čitajte u: 

Iz drugog puta: Grupa Mitrovčana podnela inicijativu za smenu gradonačelnika, Ugljanin primio zahtev, ima pet dana da odgovori na njegaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.