Zakazana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, razgovaraće se o dešavanjima na KiM u vezi sa izborima

Sednica saveta za nacionalnu bezbednost
FOTO: Instagram/BudućnostSrbijeAV

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, zakazao je za sutra u 12.00 časova sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost – drugu za manje od trideset dana.

Sednica će se održati u Palati Srbije, a kako je najavljeno iz predsedništva, medijima će nakon njenog završetka biti prosleđeno saopštenje.

Euronews Srbija javio je danas, pozivajući se na potvrdu, da će se na ovoj sednici razgovarati o aktuelnim temama u vezi sa ratom u Ukrajini, ali i dešavanjima na Kosovu i Metohiji u vezi sa izborima, kao i energetskim i pitanjima snabdevanja osnovnim životnim namirnicama, koja su takođe u fokusu zbog rata koji se vodi na evropskom tlu.

Ovaj medij takođe piše da će Vučić razgovarati večeras i sa patrijarhom Porfirijem, koga bi trebalo da obavesti o najnovijim dešavanjima, a uoči sutrašnje sednice Saveta.

Prethodna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost održana je 25. februara, kada je predsednik Srbije predstavio 15 zaključaka u vezi sa novonastalom situacijom na Istoku, odnosno stavom Srbije o napadu Rusije na Ukrajinu, a nakon zahteva EU i SAD da se izjasni o uvođenju sankcija Ruskoj Federaciji.

„Srbija ne uvodi sankcije Rusiji, istovremeno poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, a srpski narod Ruse i Ukrajince smatra bratskim“, poručio je tada Vučić.

Kazao je da nije u interesu Srbije da uvodi sankcije Rusiji i da Srbija „neće da hrli u neprijateljstva zato što to neko drugi od nje traži“.

Srbija je, međutim, 2. marta potpisala rezoluciju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, zajedno sa još 140 zemalja, kojom se izražava zabrinutost zbog invazije Rusije na Ukrajinu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.