Za Gavrilovu pobedu: Mozzart kupio Ronaldovu traku za 64.000 evra

Foto: Fejsbuk/Za Gavrilovu pobedu

Za lečenje malog Gavrila Đurđevića iz Kragujevca, koji boluje od spinalne mišićne atrofije, u aukciji za prodaju kapitenske trake Kristijana Ronalda koja je trajala nekoliko dana, završnu ponudu izvršila je kompanija „Mozzart“ koja je traku otkupila za čak 7.500.010 dinara što je oko 64.000 evra.

Traka koju je Ronaldo bacio ne teren tokom meča sa Srbijom, zahvaljujući humanim vatrogascima iz Beograda, završila je na aukciji na sajtu Limundo sa ciljem da se sredstva od prodaje uplate na račun za lečenje ovog dečaka.

Aukcija je trajala sve do danas, kada je kompanija „Mozzart“ ponudila završnu cifru i time obezbedila deo sredstava.

Podsetimo, kapiten Portugala Kristijano Ronaldo postigao je gol u nadoknadi vremena za pobedu od 3:2, ali je loptu iz gola izbacio reprezentativac Srbije Stefan Mitrović.

Na video snimku vidi se da je lopta prešla gol liniju, ali sudija to nije mogao da proveri pošto na stadionu „Rajko Mitić“ nema VAR tehnologije.

Ronaldo je bio besan zbog te odluke, bacio je kapitensku traku na travu i krenuo je da izlazi sa terena, a posle toga sudija je odmah označio kraj utakmice.

Dežurni radnik na stadionu „Rajko Mitić“, Đorđe Vukićević koji je poreklom iz Leposavića, uzeo je traku sa terena i odlučio da je donira kako bi se pokrenula humanitarna aukcija za lečenje šestomesečnog dečaka iz Kragujevca.

Gavrilo je šestomesečni dečak iz Kragujevca koji boluje od spinalne mišićne atrofije, teške i progresivne bolesti. Terapija postoji ali zbog same cene, Gavrilovi roditelji nisu u mogućnosti da je priušte i pomognu svom detetu, stoga se obraćaju svim dobrim i humanim ljudima da pomognu da njihovo dete ode u inostranstvo i primi istu.

Sredstva su potrebna za gensku terapiju, za rehabilitaciju, okupacione terapije kao i za putne troškove i smeštaj.

Akciju za njegovo lečenje pokrenula je i Humanitarna fondacija – Budi Human.

Kako da pomognete Gavrilu:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 973 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human973 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000844014-95

Uplatom na devizni račun: 160600000084402853
IBAN: RS35160600000084402853
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.