Vulović: Najkasnije do kraja nedelje struja u Brnjaku, Opština pomaže Elektrodistribuciji

Foto: Čitaoci, KoSSev

Gorštački kraj Brnjak u Zubinom Potoku već danima je bez napajanja električnom energijom usled većeg kvara na dalekovodu. Gradonačelnik ove opštine, Srđan Vulović, upoznat je sa problemom i Elektrokosmetu pomaže sa svim raspoloživim službama i resursima opštine. Vulović očekuje stabilizaciju snabdevanja električnom energijom do kraja nedelje.

Meštani Brnjaka javili su se našem portalu i požalili se da već peti dan nemaju struju.

Da je dalekovod ugrožen već 20-ak dana za KoSSev je potvrdio ranije danas glavni dispečer elektrodistribucije za Kosovsku Mitrovicu, Zoran Obradović.

Snežni nanosi su veći i teren je na više mesta neprohodan ili teško dostupan.

Međutim, rekao je da EPS radi na otklanjanju kvara, te da je danas ekipa EPS-a bila na terenu i da su uspeli da normalizuju snabdevanje električnom energijom u delu ovog kraja.

A u međuvremenu je jedan čitalac za KoSSev potvrdio da struje ima opet u selu Dren.

Predsednik ove opštine, Srđan Vulović, rekao je za KoSSev da je za rešenje problema nadležan Elektrokosmet, ali i da opština čini sve da se problem što pre reši.

„Opština je pomagala danima, i u radnoj snazi, i u prevozu i u svakoj drugoj vrsti logističke pomoći koju možemo da pružimo. Problem trenutno može da se reši i rešava se do Previje, ali posle ovog mesta nastaju poteškoće. Sada posebno zbog novog nanosa snežnog pokrivača i teškog pristupa terenu“, poručio je Vulović.

Vulović je objasnio da su trenutno bez struje i manastir Brnjak kao i škola u ovom mestu. Iako trenutno nema nastave, Vulović kaže da škola mora da dobije struju do početka nastave naredne nedelje.

Vulović nije mogao da precizira kada će problem da bude rešen, odnosno kada će svi Brnjačani da dobiju struju.

Naglašava da oni kao opština mogu samo da nastave sa pružanjem logističke podrške Elektrodistribuciji, ali da je pre svega ona odgovorna za rešenje ovog problema.

Pročitajte još:

Brnjak više dana bez struje, EPS na terenu

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.