Brnjak više dana bez struje, EPS na terenu

Foto: Čitaoci, KoSSev

Vest je ažurirana

Meštani Brnjaka koji su kontaktirali KoSSev, navode da struje u ovom selu u Zubinom Potoku nema već peti dan, te da još uvek ne znaju razlog. Osim što se radi o gorštačkom kraju u kojem su temperature zimi dodatno niže u odnosu na grad, problem sada predstavlja i to što rashladni uređaji u kojima se čuva hrana ne rade više dana. U posebnom problemu su deca i starije osobe, navode. Gradonačelnik Zubinog Potoka potvrdio je za KoSSev da se radi na rešavanju problema i izrazio očekivanje da će se snabdevanje električnom energijom stabilizovati do kraja nedelje.

Da je dalekovod ugrožen već 20-ak dana za KoSSev je potvrdio glavni dispečer elektrodistribucije za Kosovsku Mitrovicu, Zoran Obradović.

Snežni nanosi su takođe veći i pristup terenu je otežan.

Međutim, rekao je da EPS radi na otklanjanju kvara i da je danas ekipa EPS-a bila na terenu, te da su uspeli da normalizuju snabdevanje električnom energijom u delu ovog sela.

KoSSev do objavljivanja vesti nije uspeo da stupi u kontakt sa šefom radne jedinice EPS koji je na terenu, a koji je nedostupan.

Da problema, pored struje, imaju i sa signalom mobilne telefonije i Internet linijom, takođe su nam potvrdili meštani Brnjaka.

U razgovoru za KoSSev gradonačelnik Zubinog Potoka, Srđan Vulović, izjavio je potom da opština čini sve da se problem što pre reši, ali i da je za rešenje problema nadležan Elektrokosmet. Vulović očekuje stabilizaciju snabdevanja električnom energijom do kraja nedelje.

Građani Zubinog Potoka godinama nemaju redovno i uravnoteženo snabdevanje električnom energijom, posebno zimi kada su restrikcije po fazama ili potpuna isključenja redovna praksa.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.