Kancelarija za KiM dopremila opremu za saniranje posledica polava u Lapljem Selu

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov, uručila je danas u Lapljem Selu pomoć za domaćinstva koja su ugrožena u poplavama, saopštila je Kancelarija za KiM.

U Laplje Selo je stiglo 18 mobilnih mašina za isušivanje prostorija, četiri crpne pumpe i dva agregata koja su obezbeđena u saradnji sa Crvenim krstom, a najavljena je i dodatna pomoć u sredstvima za sanaciju štete.

„Danas stiže 200 kilograma hlora dovoljnog za dezinfekciju 1.000 hektara kontaminiranog zemljišta koje podrazumeva okućnice, javne površine, podrume, kao i 500 litara alkohola za dezinfekciju kućnih površina, a obezbedićemo i reagense za sanaciju bunara. Prethodnih dana rasporedili smo pakete sa osnovnim životnim namirnicama i vodu za ugrožena domaćinstva“,  istakla je Miladinov i dodala da su lokalne komisije počele s popisivanjem štete, navodi se u pisanom saopštenju.

Ona je prethodno obišla i druga područja zahvaćena poplavama i upoznala se da njihovim potrebama, navodi se dalje.

Kako su istakli meštani Lepine, potrebne su im i dodatne količine pijaće vode i hrane i one će biti obezbeđene već do kraja dana.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.