Vulin "nalogodavac antisrpskog prevrata" na KiM-u, hoće da "pocepa" SNS

"Lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin danas je trebalo da, ukoliko zaista nije nalogodavac antisrpskog prevrata na KiM-u, saopšti da su svi akteri razbijanja srpskog nacionalnog jedinstva isključeni iz stranke. Međutim, Vulin je, na žalost, u prelomnom trenutku pokazao političko licemerje i potvrdio savez koji je njegova stranka na KiM-u sklopila sa Isom Mustafom," poručili su u zajedničkom saopštenju zamenik kosovskog premijera, Branimir Stojanović, ministar za povratak i zajednice, Dalibor Jevtić i sada već bivši ministar za lokalnu samoupravu, Ljubomir Marić. Ovime su se uzajamne neprestane prozivke i snažne optužbe, unazad nekoliko dana, između članova Srpske napredne stranke i Pokreta socijalista na Kosovu i Metohiji, a koji predstavljaju i srpske i kosovske institucije – sada proširile i ka Beogradu.

O tome šta se dešava među predstavnicima liste "Srpska" i na relaciji između članova Srpske napredne stranke i Pokreta socijalista na KiM-u pratite u okviru naše tematske stranice "Sukob u Srpskoj"

 

Zamenik kosovskog premijera, jedan aktuelni i jedan bivši ministar svoje kolege unutar Srpske vide kao Vulinove "političke marionete" i poručuju im da će njihovi postupci biti kažnjeni:

"Naravno da se grupica njegovih političkih marioneta na KiM ne bi osmelila da napadne Srpsku listu i Srpsku naprednu stranku bez njegove podrške i uveravanja da će im to proći nekažnjeno."

Za Vulina navode i da pokušava da "pocepa" SNS na Kosovu i Metohiji, ali i da se to neće desiti:

"Pozivom na rušenje vlade, za koju zna da i bez Srpske liste ima većinu, pokušava da opere ruke od nečega u šta je nesumnjivo umešan. Vulin se nada da će tim manevrom ostaviti svoje pulene u Mustafinoj vladi, po dogovoru koji je sa njim postigao, a da će istovremeno pocepati SNS na KiM. Ali, to se neće desiti."

Prvom čoveku Pokreta socijalista poručuju da "stane pred ogledalo":

"Umesto što pokušava da se distancira od problema koji je sam proizveo, Vulin treba da stane pred ogledalo i dobro razmisli da li zaslužuje da se naziva srpskim ministrom."

Stojanović, Jevtić i Marić su se oglasili nakon što je ministar za socijalna i boračka pitanja u Vladi Srbije i šef Pokreta socijalista, Aleksandar Vulin, reagujući, po prvi put, na prekid saradnje PS-a i SNS-a na KiM-u, ocenio da i jedna i druga strana treba da "smire strasti", izbegnu teške reči, te da je svaka podela među Srbima na Kosovu i Metohiji opasna, a da vladu u Prištini "treba srušiti". Saradnja između dve stranke na Kosovu prekinuta je nakon smene Ljubomira Marića, inače kadra SNS-a, sa mesta ministra za administraciju lokalne uprave u kosovskoj vladi i imenovanja Mirjane Jevtić, iz PS-a, na njegovu, sada već, nekadašnju dužnost.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.