Vučitrn: 48-časovni pritvor nastavniku osumnjičenom za seksualno uznemiravanje učenice

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Kosovska policija odredila je pritvor od 48 sati nastavniku Gimnazije „Ekrem Ćabej“ (Eqrem Qabej) u Vučitrnu pod sumnjom da je seksualno uznemiravao svoju učenicu desetog razreda.

Slučaj se dogodio prošlog petka u gimnaziji. Direktoricu ove škole u ponedeljak su o slučaju obavestili devojčica i njen roditelj. Policija koja je ispitivala profesora sa inicijalima H. A. takođe je odmah reagovala.

Osumnjičenom je određen 48-časovni pritvor. U utorak je Direkcija za obrazovanje u Vučitrnu odlučila da privremeno suspenduje profesora, piše danas Koha Ditore.

Zvaničnici Kosovske policije nisu izneli detalje, ali su uputili na 24-časovni izveštaj policije. U izveštaju je slučaj označen kao seksualni napad.

„Oštećena maloletna kosovska Albanka izjavila je da ju je osumnjičeni muškarac, kosovski Albanac seksualno uznemiravao. Osumnjičenom je određen pritvor“, navodi se u izveštaju Kosovske policije.

(Ceo članak možete pročitati danas u pisanom izdanju Koha Ditore)

KoSSev: Podsetimo, ovo nije jedini slučaj seksualnog uznemiravanja učenika od strane nastavnika koji je prijavljen policiji na Kosovu. Januara meseca 2019. uhapšen je B.V. pod sumnjom da je od septembra 2018. godine kao nastavnik albanskog jezika u Osnovnoj školi „Mazlum Kepuska“ u Đakovici, kontinuirano seksualno zlostavljao 27 učenika.

Nekoliko dana kasnije u Prištini su organizovani protesti zbog slučaja koji je ponovo uznemirio javnost – silovanje šesnaestogodišnje devojke koje je počinio nastavnik, a zatim i policijski službenik.

Kako je saopšteno tada iz tužilaštva, sumnja se da je maloletna devojka kada je otišla da prijavi silovanje policiji, ponovo postala žrtva seksualnog zlostavljanja. Više o ovom slučaju čitajte ovde.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.