Vučić veruje da će pitanje Trepče vlada uspeti da reši

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi usvajanje zakona koji bi Prištini otvorio put za prisvajanje rudnika Trepča bilo težak udarac za dijalog srpske i albanske strane i da se nada da će srpska strana to, kako je rekao, najozbljnije pitanje uspeti da reši.

"Ako to Albanci urade unilateralno, odnosno jednostrano, to bi bio težak udarac za dijalog srpske i albanske stane," rekao je premijer novinarima u Obrenovcu.

On je naveo da je to u ovom momentu najozbiljnije pitanje za Srbiju koje je isrkslo, kako je rekao, valjda zbog njihovih unutrašnjih problema, ali da se nada da će Vlada Srbije to uspeti da reši.

Vučić je naveo da bi taj zakon trebalo da bude usvojen u ponedeljak, što bi predstavljalo ozbiljnu poteškoću i ozbiljan problem, a da je i danas sa tim upoznao sve zapadne partnere.

"Na tome sam danas radio i radiću i sutra, za nas nema spavanja do ponedeljka," rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je pitanje imovine u dijalogu Beograda i Prištine do sada zatvarano bezbroj puta i ponovio da bi jednostrano usvajanje zakona bilo težak udarac za dijalog srpske i albanske strane.

Kosovska vlada usvojila je predlog izmena Zakona o javnim preduzećima, koji otvara put da Trepča pređe u vlasništvo Kosova, preneo je ranije danas dnevnik "Koha Ditore". Predsedništvo pokrajinskog parlamenta odlučilo je da se predlog zakona po hitnom postupku uvrsti u dveni red zasedanja, 19. januara.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.