Studenti PU zatražili smenu Jablanovića

Izvor: RTK2 (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

Oko pedesetak studenata Prištinskog univerziteta okupilo se ispred Ministarstva za zajednice i povratak u Kosovu Polju protestujući protiv ministra Aleksandra Jablanovića. Oni su na mirnim protestima zatražili od premijera Ise Mustafe da razreši ministra zbog uvreda koje je izneo na račun majki iz Đakovice i istorije Kosova.

Na ogradu ministratva za zajednice i povratak studenti su okačili fotografije masakra u Račku koji se desio na dašnji dan pre 16 godina. Na jednoj od fotografija pisalo je:„Mali Jablanoviću, ovo je masakr koji je počinila država Srbija, ne zaboravi.“

“Jablanović se danas, verujem, neće osećati dobro kada vidi ove masakre za koje nije znao, kako je izjavio. Verujem da se neće osećati dobro ni zato što je danas 16-godišnjica masakra u Račku. Na ovaj način želimo da poručimo Jablanoviću da Kosovo nije Srbija, Kosovo nije Metohija, Kosovo je Republika”, rekao je Arian Janova student Prištinskog univerziteta.

Okupljeni studenti su od premijera Mustafe zatražili da smeni Jablanovića zato što je, kako kažu, uvredio majke iz Đakovice, i istoriju Kosova.

Tokom protesta koji je završen mirno zgradu ministratva su obezbeđivali pripadnici Kosovske policije. Za sutra je istim povodom i na istom mestu najavljen novi protest predstavnika Udruženja nestalih lica.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.