Vučić: Trudiću se da nijednoj majci sina ne vratim u kovčegu, ali ću odlučno zaštititi Srbe na KiM

„Mi ne smemo da podgrevamo previše lažne nade našem narodu i da govorimo kako su divne stvari na Kosovu i Metohiji – nisu i neće biti, onaj koji vam to kaže on je lažov“, poručio je danas predsednik Srbije iz Beograda nakon sednice Vlade Srbije posvećene 100-godišnjici rada.

Zadatak Srbije je da se bori za interese naroda, da pomogne Srbima na KiM, sačuva njihovu bezbednost i sigurnost, ali i da sačuva interese Srbije na KiM, kaže Vučić, međutim:

„Da će stvari da budu kao med i mleko, zato što ćemo da imamo nečiju manju ili veću podršku, pa neće nikada“.

Vučićeva poruka dolazi nakon razgovora sa francuskim predsednikom, potom i predsednikom Rusije koji su dali podršku u rešavanju kosovskog pitanja – Francuska na „inovativan način“, a Rusija kroz „dobro izbalansirano rešenje kosovskog problema koje treba da odobri Savet Bezbednosti UN“.

Vučić je podsetio na to da je Francuska priznala kosovsku nezavisnost, ali ipak kaže da je za Srbiju važno i da on lično poštuje to što predsednik Makron, ne samo da „nema želju da nameće svoje stavove“, već želi i da „sasluša srpsku stranu“.

To, kako kaže, obično nije slučaj sa mnogim zemljama koje su priznale nezavisnost Kosova.

„I u tome je velika razlika“, dodao je.

Podcrtao je još jednom da će se Srbija boriti za Srbe na KiM, „ali da lažem naš narod da su stvari jednostavne i da ćemo nekoga da zgromimo ili šta god uradimo, ja to stvarno nisam u stanju“.

„Trudiću se da uvek svom snagom zašititimo i odvratimo svakoga i da sačuvamo našu zemlju. Ali ću se truditi i da nijednoj majci njenog sina ne vratim u kovčegu. A pri svemu tome vodiću vrlo čvrstu i odlučnu politiku u zaštiti našeg naroda na KiM“, zaključio je Vučić.

Vučić je na današnjoj sednici povodom 100 dana vlade ujedno podneo izveštaj o toku dijaloga Beograda i Prištine, kao i o tome šta se desilo na razgovorima u Briselu, Parizu i Vašingtonu.

A u istom danu, tektonska vest stiže takođe iz Beograda: Uhapšeno je 17 pripadnika kriminalne grupe koju je predvodio Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja.

Najozbiljniji udar na organizovani kriminal otkad je SNS na vlasti

Da ja govorim o ujedinjavanju srpskih zemalja okačili bi me na barjak ispred Berlemona 

Vučić se danas osvrnuo i na izjave lidera AAK, Ramuša Haradinaja koji već danima, na skupovima pred nove parlamentarne kosovske izbore, govori o ujedinjenju Kosova i Albanije.

Kaže da je razgovarao o tome sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji, Semom Fabricijem, te dodao:

„Da ja pomenem ujedinjavanje srpskih zemalja, tačno mislim da bi me na onaj barjak okačili ispred Berlemona u Briselu“.

Kaže da je „neodgovornost nekima dozvoljena“, a da onima koji su ozbiljni – nije.

„Tako da Srbiji nikakva vrsta neodgovornosti nije dozvoljena“, zaključio je Vučić.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.