Haradinaj: Ako Kosovo ne bude pred vratima NATO-a, pridružićemo se Albaniji

Haradinaj
FOTO: Gazeta Express

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog; sinoćno izdanje)

„Ako Kosovo nije pred vratima NATO-a, da nam se svi pridruže na referendumu, za uniju sa Albanijom. Da stvorimo novi momentum, da živimo konsolidovanije i spolja i iznutra“, rekao je kandidat za predsednika Ramuš Haradinaj, govoreći o referendumu za ujedinjenje sa Albanijom u debati na Euronews Albania.

Haradinaj je rekao da Srbiji i svima drugima šalje poruku da će blokadom Kosova proizvesti uniju sa Albanijom.

I, ukoliko je ova ideja, kako ističe lider AAK-a Haradinaj, opasna, onda bi svi trebalo da razmotre da se to ne dogodi, jer je zainteresovan za epilog 2024. godine.

Govoreći o dijalogu između Kosova i Srbije, Haradinaj je izjavio da bi priznanje već trebalo da se dogodi, a sada na stolu ostaje samo priznanje.

„Sada je vreme za priznanje. Da postoji rešenje u odnosima Kosova i Srbije u postojećim granicama. Ako sve ove naše nade iz nekog razloga izblede, šta ćemo reći svima onima koji su poginuli u borbi za našu slobodu, moramo im dati odgovor “, dodao je između ostalog šef AAK-a, kandidat za predsednika Kosova, na izborima 14. februara.

KoSSev: Haradinaj upadljivo u ovoj kampanji pokreće pitanje ujedinjenja sa Albanijom, odnosno Velike Albanije. Dok se mesecima bori za to da nasledi Hašima Tačija na poziciji kosovskog predsednika, otvoreno upućuje i poruke o raspoloženju za moguću saradnju sa Samoopredeljenjem ukoliko bi ove snage pobedile na predstojećim izborima, te se upravo ovakve Haradinajeve poruke tumače i kao jedan od indikatora za približavanje biračkom telu LVV.

„Saveznici će podržati ujedinjenje sa Albanijom“; Ambasador SAD: Američki vojnici nisu ginuli za V.Albaniju

Haradinaj upozorava na referendum za ujedinjenje sa Albanijom – „Evropa drži Kosovo izolovanim“

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.