Vučić sutra sa Lajčakom u Beogradu, u Briselu o tablicama

LAJCAK I VUCIC
FOTO; Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana – Miroslavom Lajčakom.

Kako je saopšteno iz pres službe sa Andrićevog venca, sastanak će biti održan tačno u podne, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Nakon sastanka, medijima će biti prosleđeno saopštenje.

Nema potvrde da li je planiran Lajčakov odlazak i u Prištinu.

Sastanak se organizuje svega dan uoči isteka roka – za Prištinu postizanja trajnog rešenja za registarske tablice, nakon šestomesečnog režima stikera, a za Beograd, kako je to saopštio Petar Petković juče – isticanja mandata ekspertima radnih grupa da do tada pronađu rešenje za tablice koje će potom predstaviti stranama.

Takođe, sutra i prekosutra u Briselu se održava sastanak ovih delegacija, potvrdio je ranije danas za KoSSev, portparol Evropske unije, Peter Stano.

Evropska unija je još jednom podsetila obe strane da je „sada hitno“ da pronađu zajedničko stanovište.

„Svaki sporazum o registarskim tablicama zahtevaće političku fleksibilnost i kompromis“, kazao je Stano.

O oktobarskoj krizi na Severu Kosova u vezi sa tablicama, kao i svim dešavanjima i reakcijama koje su je pratile čitajte na našoj tematskoj stranici: Tablice Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.