Vučić: Srbi će glasati na celom Kosovu, nadam se da neko ima pameti da to razume

Vućić predsedništvo
Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

„Srbi će izaći na izbore. Glasaće na biračkim mestima na Severu Kosova i na celom Kosovu“, kazao je večeras predsednik Srbije, ali i izrazio nadu da će „neko da ima pameti da to razume“.

Predstojeći izbori u Srbiji zabrinjavaju Aleksandra Vučića, kada je u pitanju glasanje Srba sa Kosova.

„To je stvar koja me zabrinjava, posebno za Sever, jer znam da će Srbi izaći na izbore. Glasaće na biračkim mestima na Severu Kosova i na celom Kosovu“, kazao je večeras predsednik Srbije u intevjuu za TV Pink.

Intervju je dao iz parkiranog voza, a u najavi intervjua navedeno je da je lokacija ekskluzivna.

Na pitanje „da li će tako nešto biti dozvoljeno“, a s obzirom na to da Priština prethodno nije dozvolila održavanje referenduma za izmenu Ustava Srbije na teritoriji Kosova, predsednik kaže da se nada da „neko ima pameti da to razume“.

Da razume kakve bi dalekozežne posledice bile ako to ne učini

Večeras je takođe predsednik Narodne skupštine, Ivica Dačić, zatražio od međunarodne zajednice da obezbedi uslove da Srbi na KiM glasaju na sledećim izborima, te kazao da Srbija od toga neće odustati. O tome čitajte u posebnoj vesti.

Predsednik je upitan „kako je Kurti postao jači i od Evropske unije i Kvinte“, a s obzirom na to da uprkos njihovim zahtevima, nije dozvolio da se referendum održi na teritorij Kosova.

„Dobra je šala“, odgovorio je Vučić, ali i dodao da se uvek osmehne kada mu iz međunarodne zajednice kažu „vi ste videli gospodine predsedniče da smo mi izdali saopštenje, ali eto Kurti nije želeo da nas čuje“.

Njima Vučić poručuje „aj’ molim Vas da pređemo na neku drugu priču, samo da ne slušam te gluposti“.

Sa druge strane, Vučić kaže da je Evropska unija bila fer kada je reč o održavanju referenduma na teritoriji Kosova, jer su u više navrata tražili od Prištine da tako nešto dozvoli.

„Neki drugi faktori su se ponašali neodgovornije“, kazao je Vučić, odbivši da kaže o kojim „faktorima“ je reč.

Vučić se večeras osvrnuo i na Briselske pregovore. Kaže da nema razgovora sa Prištinom „pošto oni žele da razgovaraju samo sa sobom“, te da ih samo zanima priznanje Srbije.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.