Povređen skijaš na Brezovici nakon sudara sa motornim sankama

skijaš
FOTO: Gorska služba spasavanja

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Skijaš je povređen danas u ski centru na Brezovici nakon što se sudario sa motornim sankama koje su se kretale unutar ski staze.

Došli su pripadnici Kosovske gorske službe za traganje i spasavanje koji su odmah reagovali pružanjem prve pomoći žrtvi, jer hitna pomoć nije mogla tamo da dođe.

„Usled odustva i kašnjenja ekipe hitne medicinske pomoći i blokade puta zbog parkiranih automobila, Hitna pomoć nije mogla da stigne. U koordinacij sa Kosovskom policijom, naši pripadnici predvođeni Bardošom (Bardosh) Morinom i Eduardom Dacijem su uz pomoć lokalnog stanovništva izvršili evakuaciju povređenog u bolnički centar u Uroševcu“, objavila je Služba za traganje i spasavanje na Fejsbuku.

Ujedno, oni su pojasnili da je uredbom uređeno da je vožnja motornih sanki na ski stazama stogo zabranjena.

„Prema uredbi ski centra Brezovica i međunarodnim pravilima za ski staze, strogo je zabranjeno kretanje motornih sanki ili bilo koje druge vrste motornih vozila na ski stazama, osim za vozila hitne pomoći i druge nadležne organe, koji moraju da imaju uključena rotaciona svetla i sirenu za upozorenje tokom kretanja“.

Služba za traganje i spasavanje je apelovala na institucije da preduzmu mere kako se ne bi dozvolilo da se motorna vozila koriste na ski stazama i turističkim mestima na kojima se kreću posetioci.

Saopšteno je da je zdravstveno stanje povređenog stabilno.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.