Vučić se sastao sa Skatom: Naći način da se nastavi dijalog

KAJL SKAT I ALEKSANDAR VUCIC
Foto: Tanjug/ Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, u razgovoru sa američkim ambasadorom Kajlom Skatom, da je Priština ukinula dijalog sa Beogradom neispunjavanjem obaveze da formira Zajednicu srpskih opština, uvođenjem uvozne takse za srpsku robu, usvajanjem platforme za pregovore i formiranjem vojske.

Vučić je naglasio da je međunarodna zajednica ranije trebalo da se bavi problemima koji su doveli do zastoja u dijalogu, naročito pokušajima ukidanja taksi na srpsku robu. Ipak, ponovio da je Srbija spremna da razgovara ako Priština povuče takse.

„Nisam optimista, ali ako Priština povuče takse, Srbija je spremna da razgovara“, poručio je Vučić.

S druge strane, američki ambasador u Beogradu, Kajl Skat je naglasio da SAD podržava povratak dijalogu i istakao da je neophodno naći način da dođe do nastavka razgovora, jer je zajednički interes Srbije i Prištine, kao i međunarodne zajednice, da se postigne kompromis, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.