Vučić: SAD interesuje samo nezavisnost Kosova, čekam stav EU

Kosovo je za SAD nezavisna država, njih ne interesuje ništa drugo i tako će i ostati, smatra predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, koji „ne želi da obmanjuje javnost“. Sa druge strane, predsednik čeka da čuje stav EU „jer nam oni nisu rekli na početku da je priznanje Kosova kraj procesa“.

„Ja se trudim da svakog dana govorim ono što je istina. Za SAD je Kosovo nezavisna država i njih ne interesuje ništa drugo od priznavanja Kosova kao nezavisne države. Sve ostalo su sitnice, sve ostalo su detalji, ali to je suština“, rekao je predsednik Srbije posle svečanog otvaranja rekonstruisane „Palate pravde“ u Beogradu kojem je prisustvovao i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici.

„Koja god administracija da bude oni će da očekuju priznanje Kosova“, naznačio je predsednik.

Međutim, ono što Vučić očekuje je zvanični stav EU povodom rešavanja kosovskog pitanja.

„Ono što ja očekujem je da nam Evropska unija kaže svoj stav. Jer nam oni nisu rekli na početku da je priznanje Kosova kraj procesa. Već su rekli potpisivanje obavezujućeg dokumenta koji bi stvorio uslove za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine„, dodao je predsednik.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.