Vučić: Prve doze ruskih vakcina sa Torlaka u junu

FOTO: KoSSev

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u Srbiji potrošeno više od tri miliona doza vakcina. Najavio je i da se prve doze ruskih vakcina sa Torlaka mogu očekivati u junu, javlja N1.

On je naveo da je 1,8 miliona ljudi primilo prvu dozu, a revakcinisano je 1,2 miliona građana.

Vučić je rekao da će u Srbiju uskoro stići 211.000 vakcina Fajzer i 50.000 doza druge komponente ruske vakcine „Sputnjik V“.

On je najavio da će između 5. i 10. juna iz Instituta za virusologiju i serume „Torlak“ izaći prve doze ruske vakcine „Sputnjik V“ i dodao da veruje da će Srbija pre kraja godine samostalno proizvoditi vakcinu.

Vučić je danas prilikom posete Institutu „Torlak“ naveo i da bi ukupna proizvodnja u početku bila 20 miliona, a kasnije i 30 miliona doza godišnje, kako bi se pokrile i potrebe regiona.

Kako je naveo, drago mu je što članu Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku može da „uruči 10.000 doza, što znači još 10.000 – odnosno 20.000 doza za Republiku Srpsku Astrazeneka vakcine“.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.